POBUNA U CIMU Bivša vlast prije odlaska izdala dokumentaciju za petokatni objekt među kućama

cim,Mostar,ilegalna gradnja,urbicid,vijesti

Odjel za urbanizam Grada Mostara ponovit će postupak izdavanja dozvola za gradnju objekta u naselju Cim (Ulica Rafaela Bobana), nedaleko od sporne zgrade na Bijelom Brijegu. Tu je kako su nas upoznali stanari trebao niknuti objekt s 5 etaža, a da se nikoga od njih nije pitalo jesu li sa istim složni. 

"Radovi već kreću, čišćenje terena iako nitko od susjeda i vlasnika okolnih parcela nije dao nikakvu suglasnost. Kao što nam je poznato imaju već dozvolu za gradnju (rješenje za gradnju) bez suglasnosti za pravljenje takvog objekta u selu, gdje su bašte i male privatne kuće gdje takav objekt nema nikakve veze sa urbanizmom i narušava svaku intimu okolnih kuća“, kažu stanari te ulice u dopisu našem portalu. Navode da su dozvole izdane u ožujku prošle godine, prije dolaska nove vlasti, i da se lovilo u mutnom. .

"Upitno je kako je izdana građevinska dozvolu vlasniku parcele za 5 katova bez znanja susjeda i vlasnika okolnih parcela te izlaska na teren. Sve je se radilo stihijski i dovedeni smo pred gotov čin. Slučaj je sličan kao objekt na Bijelome Brijegu, pa vas molimo bar ovim putem da nam pomognete, da se zna šta se radi. Ove činjenice možete potvrditi na adresi i u razgovoru sa ogorčenim susjedima koji su nemoćni“, pišu nam mještani naselja Cim prvo mailom, da bi nas posjetili u redakciji. Pisali su identično i Gradu Mostaru. 

cim,Mostar,ilegalna gradnja,urbicid,vijesti

"S obzirom da mi kao prvi susjedi nismo uključeni u postupak koji je prethodio donošenju rješenja, ovim putem podnosimo prijedlog za obnovu postupka. Naime, navedenim rješenjem izdana je urbanistička suglasnost za izgradnju kolektivnog stambenog objekta visine 5 etaža na lokalitetu gdje su izgrađeni individualni stambeni objekti visine maksimalno tri etaže, čime se narušava ambijentalna cjelina kao i intima stanovanja u našim objektima“, pisali su stanari Urbanizmu. 

Iz Odjela za urbanizam Grada Mostara kratko su nam kazali da su istiniti navodi stanara. 

"Dozvole ćemo vratiti na ponovni postupak, danas smo dobili dopis susjeda traže da se ponovi postupak, zahtjev ćemo naravno uvažiti“, istaknuli su. Ovo je samo jedna u nizu nelegalnih dozvola koje je prije odlaska potpisala bivša vlast. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.