PITALI SMO DIREKTORA Zašto 'vodar' za vrijeme epidemije naplaćuje vodu od vrata do vrata

Voda
Ilustracija

Da neće biti isključenja, bez obzira bili plaćeni računi za siječanj i veljaču već je poznato, no ono što također zabrinjava građane jeste što se neki računi još naplaćuju na kućnim vratima, unatoč preporukama da se izbjegavaju kontakti, i drži razmak.

Kontaktiralo nas je nekoliko zabrinutih čitatelja iz mostarskih prigradskih naselja, koji kažu da djelatnik Vodovoda na kućnoj adresi naplaćuje račune. "Ni sam nisam bio kod roditelja, za koje je epidemija posebno opasna, i onda čujem da im dolaze iz Vodovoda naplaćivati vodu. Jest da je imao rukavice, ali šta to znači, kad prima novce i kontaktira s ljudima. Zar se ne može sačekati s ovakvim načinom naplate računa", kaže čitatelj portala hercegovina.info iz Orlaca.

Direktor mostarskog Vodovoda Mile Puljić ističe kako djelatnici Vodovoda nose zaštitne maske i rukavice, i nema prijetnji po sigurnost korisnika na način kako oni strahuju.

Kaže da su ih neki građani sami zvali, jer žele platiti račune i spriječiti njihovo gomilanje.

"Vodu u ovoj situaciji plaća tko može. Neki su nas građani sami zvali kako žele platiti račune. No, još jednom ponavljam, voda se nikome u ovoj situaciji neće isključivati. Naša je dužnost da svim građanima u ovoj situaciji osiguramo vodu", kaže Puljić za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.