PETI DAN POTRAGE ZA ČAPLJINCEM Pretražuje se kopno, Neretva i osmatra iz zraka, ali traga još uvijek nema

Potraga na Neretvi Manojlo Elezović
HGSS Čapljina/Vatrogasci Čapljina

Prošao je i peti dan potrage za nestalim Čapljincem Manojlom Elezovićem. Ni nakon pet dana aktivnog traganja, spašavatelji iz HGSS Čapljina uz pomoć vatrogasaca nisu uspjeli doći do novih saznanja koja bi im pomogla i olakšala potragu.

"Sve je kao i prvog dana. Mi smo konstantno na terenu. Pretražuje se kopno, voda, a radi se i osmatranje iz zraka. Nažalost podraga još ne daje rezultata", kažu za Hercegovina.info iz HGSS Čapljina.

Njihovo područje pretraživanja je jasno.

"Svaki dan radimo isto, od Novog mosta do granice jer ne smijemo dalje u teritorijalne vode. Mi nećemo prestajati s potragom sve dok se nestali ne pronađe, kažu.

Iako su se proteklih dana u potragu uključile i brojne druge GSS stanice, današnji dan potragu su vršili samo članovi HGSS Čapljina i čapljinski vatrogasci.

Podsjetimo, nestali Elezović se u prošlu subotu u večernjim satima uputio ka Neretvi gdje je često znao i prespavati. U nedjelju u jutarnjim satima izgubio mu se svaki trag te njegov nestanak prijavljen policiji. Prema informacijama na Neretvi je pronađen njegov čamac.