OTKRIVANJE NADRILIJEČNIŠTVA U Mostaru i Širokom više uhićenih zbog prodaje kanabisovog ulja

kanabisovo ulje, Mostar, Široki Brijeg, pretres, uhićenje

Policijski službenici Zeničko-dobojske županije (ZDŽ) pretresaju objekte na 36 lokacija na području Zenice, Visokog, Mostara i Širokog Brijega, u okviru operativne akcije 'Meta' u kojoj je ranije uhićeno više osoba zbog nedozvoljenog prometa kanabisovim uljem.

Krajem ožujka ove godine započeta je policijska akcija s ciljem otkrivanja nadrilječništva i lanca prodaje kanabisovog ulja koje je korišteno za liječenje, inače ilegalno u Bosni i Hercegovini. Akcija je tada provedena u tri županije Federacije BiH, a tom prilikom je uhićeno više osoba. Sada akcija dobija svoj nastavak u ZDŽ.

"Postupajući po naredbama općinskih sudova u Visokom i Zenici, u nastavku operativne akcije 'Meta', u ranim jutarnjim satima, timovi Uprave policije MUP-a ZDŽ započeli su istovremene pretrese na najmanje 30 lokacija u Visokom, četiri lokacije u Zenici, jednoj lokaciji u Mostaru i jednoj u Širokom Brijegu", piše Klix.

Slobode je lišena jedna grupa osumnjičenih od pet osoba koje će biti privedene pri dolasku u policijsku postaju u Zenicu.

Pretresi objekata i osoba na navedenim lokacijama se vrše s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku, kao i lociranja i lišenja slobode 32 osobe koje su meta akcije.

Oni se sumnjiče za izvršenje više kaznenih pravnih radnji u okviru kaznenih djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga', 'Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga', 'Odavanje službene tajne', 'Krivotvorenje isprave', 'Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija' i kaznenih djela iz članka 52 Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i streljiva u Zeničko-dobojskoj županiji, priopćeno je MUP-a ZDŽ.