OSUĐENI U AUSTRIJI Državljani BiH idu u zatvor zbog krijumčarenja droge

policija austrija polizei
Ilustracija

Regionalni sud u Linzu osudio je državljane Bosne i Hercegovine (35 i 25 godina) na višegodišnje kazne zatvora nakon što je utvrđeno da su godinama krijumčarili drogu, prvenstveno kanabis, te je preprodavali u oblasti Linza i Salzburga.

Stariji osuđenik dobio je osam i pol godina zatvora, a tereti se da je organizirao prijenos i distribuciju 197 kilograma kanabisa i manjih količina kokaina, prenose Nezavisne novine.

Mlađi državljanin BiH, koji je već osuđen na četiri i pol godine dobio je dodatne tri godine zatvora jer je prokrijumčario i u promet stavio 150 kilograma kanabisa.

Kako prenose austrijski mediji, ovaj dvojac je samo dio veće kriminalne organizacije, zapravo, riječ je o nižerangiranim pripadnicima organizirane grupe, a navodni vođa grupe bi se trebao idući tjedan pojaviti pred sudom.

Kako se dalje navodi, uglavnom su djelovali na području Linza i Salzburga, a otkriveni su nakon što su međunarodni istražitelji došli u posjed kriptiranih telefona koji su koristili aplikaciju Sky.