OPET TAJ NESTLE Na tržištu se pojavio krivotvoreni "Nes"

nescafe, nestle, kava, povlačenje iz trgovina

Trenutačno je u opticaju krivotvoreni proizvod Nestléove topljive kave, koji može sadržavati razbijeno staklo i plastiku. Grupa stoga opoziva taj proizvod, koji Nestlé nije niti proizveo niti prodao.

"Naime, staklenka s kavom izgleda vrlo slično starijoj verziji proizvoda vrhunske mješavine Nescafé Gold. Najveća svjetska prehrambena tvrtka je šokirana i upozorava potrošače na taj lažni proizvod", piše Fenix.

Oblik staklenke se već nekoliko godina ne koristi za kavu. Svejedno su se pojavile njezine krivotvorine i prodavale su se na tržnicama, kao i u manjim trgovinama – možda diljem zemlje. Nestlé je već u kontaktu s nadležnim tijelima i zatražio je od njih da istraže i zaustave kriminalnu aktivnost. Krivotvorina se identificira na sljedeći način:

Proizvod: NESCAFE GOLD premium mješavina u čaši od 200 g
EAN kod: 405500210900
Broj serije: 60820814B1 9:15
Rok trajanja: 10.2021

Ako potrošači naiđu na krivotvorene staklenke kave, ne preporučuje se potrošnja. Ovisno o veličini krhotina stakla i plastike, ne mogu se isključiti posjekotine u usnoj šupljini, jednjaku i gastrointestinalnom traktu, a time i unutarnje krvarenje. Osim toga, gutanje stranih tijela može dovesti do nedostatka zraka i opasnosti od gušenja.

Opasne proizvode treba predati najbližoj policijskoj postaji s naznakom krivotvorine te mjestom i vremenom kupnje.

U međuvremenu, Nestlé se oglasio priopćenjem u kojem izražavaju zaprepaštenost:

“Svi proizvodi robne marke Nescafé sigurni su i proizvodi ih Nestlé. Šokirani smo kriminalnim aktivnostima i duboko osuđujemo činjenicu da je naš brend nezakonito krivotvoren i plasiran na tržište. Kvaliteta i sigurnost naših proizvoda za nas su na prvom mjestu”, navodi se na web stranici prehrambene tvrtke.