OPET NIŠTA OD JEFTINIJEG GORIVA S dnevnog reda skinute točke o izmjenama Zakona o PDV-u i trošarinama

Parlament BiH
Ilustracija

Iako su državni poslanici danas trebali razmatrati izmjene Zakona o trošarinama i Zakona o PDV-u, neposredno prije početka sjednice, točke su skinute s dnevnog reda, javlja N1.

Izvještaj o postizanju identičnog teksta Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o trošarinama u BiH dostavljen je od Zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH za usuglašavanje teksta Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o trošarinama u BiH.

Radi se o zakonskom prijedlogu koji je razmatran u prošlom mandatu Parlamentarne skupštine, a Komisija nije usvojila amandman. Ovaj zakonski prijedlog, koji su u parlamentarnu proceduru uputili poslanici Saša Magazinović, Nermin Nikšić, Nada Mladina i Zukan Helez, podrazumijeva ukidanje trošarina na sve vrste goriva na razdoblje od šest mjeseci. Gorivo bi bilo jeftinije za 35 do 40 feninga kada bi se prijedlog usvojio. Od toga, na nesreću građana neće biti ništa.

Po pitanju PDV-a prijedlogom je bilo predviđeno da se ukine na životne namirnice, a na luksuz poveća na 22%.

Građani BiH tijekom najtežih pandemijskih dana i u doba inflacije nisu dočekali da se donesu ove mjere. Kako stvari stoje neće dočekati ni u bliskoj budućnosti, piše N1.