ODRŽAN TAJNI SASTANAK "Putin je bijesan, mislio je da će lako i brzo pobijediti"

Vladimir Putin
AP Images

Estonski europarlamentarac Riho Terras, nekad i ministar obrane Estonije, objavio je na svom Twitter profilu da ima informaciju iz obavještajnih krugova da je Putin održao tajni sastanak s ruskim generalima i oligarsima te da je bijesan, prenosi Index.

Evo što je Terras napisao:

"Putin je bijesan, mislio je da će lako i brzo pobijediti."

Putin je bijesan, mislio je da će cijeli rat biti brzo gotov, za jedan do 4 dana, i da će bez problema pobijediti.

Rusi nemaju novca, oružja ni resursa
Rusi nisu imali taktički plan. Rat košta više milijuna dolara dnevno. Raketa ima za najviše 3,4 dana, koriste ih štedljivo.

Nedostaje im oružja, tvornice fizički ne mogu ispuniti narudžbe za oružje. Puške i streljivo su najviše što mogu osigurati.

Ako Ukrajina uspije zadržati Ruse 10 dana, onda će Rusi morati pregovarati. Zato što nemaju novca, oružja i resursa. No, prema sankcijama su ravnodušni.

Žele izazvati paniku
Pripadnici Specijalnih operacija su u blizini Kijeva od 18. veljače. Cilj je bio zauzeti Kijev i postaviti marionetski režim.

Pripremaju provokacije protiv nedužnih civila kako bi izazvali paniku. To je njihov adut.

Cijeli plan Rusije oslanja se na paniku, da se civili i vojnici predaju, a Zelenskij pobjegne.

Očekuju predaju Harkiva

Očekuju da se Harkiv prvi preda i nadaju se da će ostali gradovi slijediti njihov primjer kako bi izbjegli krvoproliće. Rusi su šokirani žestokim otporom na koji su naišli.

Ukrajinci moraju izbjegavati paniku, raketiranje služi isključivo za zastrašivanje, Rusi ih ispaljuju nasumično kako bi kao slučajno pogodili stambene zgrade i kako bi napad izgledao veći nego što stvarno jest.

Ukrajina mora ostati jaka i mi im moramo pružiti pomoć", napisao je estonski europarlamentarac.

Pozvao je sve da šire ovu informaciju kako bi svijet shvatio koliko je važno pomoći upravo sada i bez oklijevanja. "Teško je Rusiji, ali teško je i Ukrajini ako im Zapad ne pruži poruku", zaključio je.