Niti jedna osoba iz Mostara nije na respiratoru, priprema se novi izolatorij

Klinika za infektivne bolesti Mostar
hercegovina.info

U Mostaru je koronavirus do sada potvrđen kod 65 osoba. Pet osoba nalazi se u Covid bolnici, a niti jedna osoba nije na respiratoru.

Do danas, izdana su 1026 rješenja za osobe koje su stavljene pod zdravstveni nadzor sukladno rješenjima sanitarnog inspektora grada Mostara.

Dobre vijest su da imamo sve više testiranih te da se prosjek pozitivnih osoba na COVID 19 konstantno smanjuje i dobar je pokazatelj smirivanja situacije na našem području, no da to svakako još uvijek nije razlog za opuštanje, ali je pokazatelj odgovornog postupanja i provođenja zadanih mjera.

Odlučeno je da se vrši priprema još jednog izolatorija, u slučaju pogoršanja situacije isti se može odmah aktivirati. Naglašavamo da u već postojećem izolatoriju Grada Mostara koji je opremljen sukladno svim zdravstvenim standardima u zgradi Policijske akademije u Rodoču imamo smještajni kapacitet od 50 kreveta, a trenutačna popunjenost njegovih kapaciteta je 9 osoba o kojima zdravstvenu skrb vode liječnici Doma zdravlja Mostar, a dostava prehrane se odvija od strane Crvenog križa Grada Mostara dok o ostalim dopunskim potrebama skrbi služba Civilne zaštite Grada Mostara.

Donesena je Odluka o izdvajanju financijskih sredstava za punjenje vodom Javnih čatrnja i pojila. Razlozi za donošenje navedene odluke je suša koja je veoma rano započela na području grada Mostara tako da su visinski dijelovi grada Mostara ostali bez pitke vode i vode za napajanje stoke. Plan dezinfekcije ulica i javnih površina nastavlja se obavljati prema već objavljenom planu.

Istaknuto je kako sve gradske službe koje su na raspolaganju građanima i koje izravno sudjeluju u borbi s korona virusom nesmetano obavljaju svoje dužnosti, i da je situacija pod kontrolom i nema većih poteškoća u odvijanju istih, priopćeno je iz Stožera civilne zaštite Grada Mostara.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.