Vlasnici kafića u Mostaru zbog dezinfekcije moraju ukloniti stolove i stolice

Mostar kafić
hercegovina.info

Stožer civilne zaštite Grada Mostara izdao je novu zapovijed kojom obvezuje sve vlasnike ugostiteljskih objekata da za potrebe dezinfekcije javnih površina uklone stolove i stolice ispred svojih objekata.

“Zapovijeda se Higijensko-epidemiološkim službama Domova zdravlja da u suradnji sa komunalnim poduzećima (Komos d.d.-u stečaju, JP Parkovi p.o. i Komunalno d.o.o.), HP Investing d.o.o. i Profesionalnom vatrogasnom postrojbom Grada Mostara izvrše dezinfekcije gradskih ulica, nogostupa, javnih stubišta, trgova, javnih parkinga i ostalih popločanih i asfaltiranih površina) na području Grada Mostara.

Zapovijeda se svim vlasnicima ugostiteljskih objekata da sa javnih površina uklone stolove i stolice kako bi se mogla uspješno izvršiti dezinfekcija.”

Također, Stožer civilne zaštite Grada Mostar poručio je kako su za provođenje zapovijedi odgovorni rukovoditelji navedenih pravnih osoba te svoja izvješća trebaju dostaviti članici Stožera CZ Grada Mostara – načelnici Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove, a koja će potpuni izvještaj podnijeti Stožeru civilne zaštite.