NI NAKON 10 DANA NEMA U BILTENU Glasnogovorniku MUP-a HNŽ upit o događaju starom tjedan dana preuranjen

Stolac ulica
Hercegovina.info

Nakon što smo objavili da javnost nije obaviještena o incidentu u Stocu, gdje su stolački poduzetnik Igor Ferjan i Mirnes Frenjo 10. listopada u Banovinskoj ulici napali i pretukli Nerkeza Bucmana, a da se taj događaj nije našao u biltenu MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, glasnogovornik MUP-a HNŽ Ljudevit Marić nam tvrdi da je upit o događaju, sedam dana nakon njega preuranjen!?

Dok izvještavaju o manjim paketićima droge u Mostaru, o ovom događaju u Stocu gdje su lokalni policajci poniženi, a narušavatelji javnog reda i mira se zatvorili - javnost nije obaviještena.

"Vezano za članak na internetskom portalu Hercegovina info, pod naslovom „Nije se dogodilo, mlatili se, odj…policiju, zaključali se u tvornicu, u biltenu ništa nema…“: Ovim putem upoznajemo javnost, tj. demantiramo navode iz predmetnog članka, jer je upit u vezi spornog događaja prema glasnogovorniku od strane novinara portala Hercegovina.info bio preuranjen (opa. dogodio se 10.10, upitan MUP 17.10).

O nekim prijavama, dok se ne provjere navodi iz prijave, te ne poduzmu zakonom propisane mjere i radnje, javnost se ne izvješćuje, tvrdi sad Maric. "Nadležni daju izvješće, po poduzetim, zakonom predviđenim radnjama, te ovim putem upoznajemo javnost kako je događaj, opisan u predmetnom članku portala Hercegovina info, evidentiran u službenim evidencijama, a javnost će o istom biti blagovremeno upoznata putem priopćenja za javnost", napisao nam je Marić.

Na koncu, MUP HNŽ-a je samo potvrdio sve navode iz našeg teksta s velikim zakašnjenjem, a demantiraju, ako smo dobro razumjeli, jer ni to Maric nije znao napisati, da je događaj skrivan, a do današnjeg dana nije naveden u službenom biltenu.