'NIJE' SE DOGODILO Mlatili se, odj….. policiju, zaključali se u tvornicu u Stocu, u biltenu ništa nema

Stolac ulica
Hercegovina.info

O dvojcu koji je 10. listopada narušavao javni red i mir u Stocu, te potom pobjegao policiji i zabarkadirao se u bivšoj tvornici „Metal“ u gradu na Bregavi javnost nije obaviještena. Stolački poduzetnik Igor Ferjan i Mirnes Frenjo prije tjedan dana su u Banovinskoj ulici napali Nerkeza Bucmana, te ga ozlijedili, a što je policija izlaskom na lice mjesta i utvrdila. 

Napad koji nigdje nije zaveden

Međutim, u biltenu događanja za 10, 11 i 12 listopada događaja nema. 

Stanicu u Stocu inače vodi Emin Bilal, a nije prvi put da stolačka crna kronika biva javnosti potpuno ili djelomično nedostupna, kao što je to slučaj ovaj put. 

Snimka nadzorne kamere
Snimka nadzorne kamere

Bucman je nakon incidenta zatražio liječničku pomoć, a potom dao službenu izjavu o cijelom događaju. Frenjo i Ferjan ispred 'Metala' bivaju pozvani da daju izjave o cijelom događaju, nakon čega Ferjan ponižava policiju, govori im da sačekaju da uzme dokumente. Nakon toga se zaključavaju u tvornici, te poručuju policiji da odj..., da se vrati s nalogom i slično. 

Zaključani u tvornici, rugaju se službenim osobama

To stanje potom traje danima, policija stoji ispred 'Metala', Frenji i Ferjanu rodbina donosi hranu, a oni se lagano podsmjehuju službenim osobama, pričaju nam u nevjerici Stočani koji su svjedočili događajima. 

Ljudevit Marić, policijski glasnogovornik kaže da nisu upoznati sa situacijom u Stocu i da ih nitko nije obavijestio o navedenom. Isto saznajemo na još nekoliko adresa u MUP-u HNŽ. Ovaj događaj se 'nije' dogodio. Zašto se i kako nije dogodio, a dogodilo se par paketića marihuane pitanja su koja MUP HNŽ treba postaviti sam sebi. I Bilalu. 

Ferjan je Slovenac, u vlasničkoj strukturi više poduzeća, a supruga Nermina Frenjo je i politički aktivna. Je li to razlog pa se njegove tučnjave i incidenti ne nalaze u biltenima ne znamo. Nemamo koga pitati. Policijska stanica Stolac upućuje na glasnogovornika MUP-a, a glasnogovornik ništa ne zna.