NESREĆA U ALBANIJI Poginula žena iz Hrvatske, sedam planinara spašeno

spašavanje planina
Albanska gorska služba spašavanja

Albanska gorska služba spašavanja objavila je kako je jučer jedna hrvatska državljanka smrtno stradala na planini Jezerski vrh. Kako navodi albanski GSS-a, u akciji je spašeno sedam planinara, pri čemu ih je četvero iz Hrvatske i troje iz Srbije.

Kako se neslužbeno doznaje, preminula je hrvatska državljanka (43) iz Osijeka, koja je pala sa strmine. Akcija spašavanja izvedena je helikopterom Ministarstva obrane, a u spašavanju je sudjelovala i policija, prenosi Index.

Poginula 43-godišnja Osječanka

Tim za potragu i spašavanje omogućio je izvlačenje mrtvog tijela i transport helikopterom u mrtvačnicu.

"Planinarka iz Hrvatske poskliznula se prilikom uspona sa strmine vrlo blizu Jezerskog vrha, a ostatak grupe je zatim pozvao pomoć. Naš tim je zajedno s policijom i pripadnicima Gorske službe spašavanja započeo akciju spašavanja iz doline Valbone. Dignut je i transportni helikopter", objavili su albanski GSS-ovci.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Osoba rođena 1981. godine pronađena je bez znakova života, a njezino je tijelo helikopterom prevezeno do mrtvačnice.

Operacija je nastavljena pristupom ostatku grupe koji su se nalazili u opasnom položaju (7 planinara, 4 hrvatska državljanina i 3 srpska). Po dolasku na mjesto događaja planinari su spašeni i prevezeni u selo Vutaj u Crnoj Gori, u suradnji s crnogorskom gorskom službom.

''Obitelji preminule planinarki izražavamo sućut", stoji u priopćenju albanske gorske službe spašavanja.