NEMA U ŠVABE Hrvat na njemačkoj autocesti dobio kaznu od skoro 15 tisuća eura

Njemačka autoput

Službenici policijske postaje Langenselbold u Hessenu nedavno su iz prometa isključili hrvatski kamion koji je bio znatno teži od dopuštenog.

"Kako su dužnosnici sada objavili, 14. srpnja zaustavili su očito preopterećen kamion na autocesti A 3", piše Fenix.

Nakon pauze u vožnji na odmorištu Weiskirchen-Nord, 42-godišnji vozač nastavio je put kasno navečer i bio je na brzoj cesti kako bi prevezao svoj teret za Belgiju, autodizalicu tešku nekoliko tona, utovarenu u Austriji.

Vjerojatno zbog velike težine, tijekom vožnje je puknuo hidraulički vod, zbog čega su se vozilo i prikolica zaustavili na zaustavnoj traci.

Nakon što je kvar konačno popravljen nakon dobrih pet sati i kamion se mogao vratiti na odmorište, tamošnji službenici za provođenje zakona utvrdili su da je 60-tonska kamionska dizalica bila previše teška i da nije dizajnirana za toliku konstrukciju..

Na vagi osovinskog opterećenja kamion i njezin teret težili su više od 96.000 kilograma. Prekoračenje je iznosilo nevjerojatnih 141 posto.

Službenici su pokrenuli postupak za oduzimanje imovine, tako da je 42-godišnjak (koji je ujedno i vlasnik tvrtke) na licu mjesta morao platiti ukupnu kaznu od preko 14.600 eura. Također mu je zabranjen nastavak putovanja i dizalica je morala biti pretovarena što je vjerojatno izazvalo dodatne visoke troškove.