NEK SE NAĐE Vlada FBiH građanima daje 20 maraka mjesečno za račune električne energije

NEK SE NAĐE Vlada FBiH građanima daje 20 maraka mjesečno za račune električne energije
Ilustracija

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić kazao je da je Vlada FBiH danas donijela odluku o pomoći ili subvenciji za račune električne energije za socijalno ugrožene kategorije stanovništva.

Ministar je napomenuo da su prošlog tjedna održani sastanci sa direktorima Elektroprivrede Sarajevo i Elektroprivrede HZHB, s kojima je razmatrano nekoliko modela djelovanja, a na kraju je donesena odluka da se koristi model iz 2011. godine koji je najlakši za implementiranje.

"Vlada FBiH danas je donijela odluku kojom će se oko 70.000 korisnika u narednih pet mjeseci dodijeljivati 20 KM, a to je direktna mjera od 100 KM po obitelji. Ostaje na snazi mjera iz 2011. godine od plus pet KM, odnosno plus sedam vezano za Elektroprivredu HZHB koja se neće ukidati i nakon isteka od pet mjeseci", istaknuo je Džindić, prenosi Fena.

Ističe da su obje elektroprivrede u ovu namjenu izdvojile oko deset milijuna KM, te da je isti model ponuđen i Vladi ŽS za subvencioniranje plina za građane Sarajevske županije, s obzirom da se u ovom kantonu koristi 80 posto plina.

''Nadam se da će Vlada ŽS ovaj model razmotriti do 22. kolovoza, kada je zakazan novi sastanak, te ući u proceduru subvencioniranja'', kazao je.