NAKON NEREDA BBB Smijenjen vrh atenske policije

sukob,Dinamo,navijači,atenska policija
/Ronald Goršić/ Cropix

Sedam najviših časnika atenske policije smijenjeno je nakon ubojstva 29-godišnjeg Michalisa od strane hrvatskih huligana, piše jedan od najčitanijih grčkih portala. Ministar zaštite građana Yiannis Oikonomou potvrdio je informaciju, prenosi Jutarnji list.

Oikonomou je izrazio sućut obitelji ubijenog 29-godišnjaka pojasnivši i da će uslijediti daljnja istraga. Rekao je da je u pitanju "nedopustiv i neprihvatljiv incident", a Grci pišu da bi ovo mogao biti tek početak izvanrednih otkaza. Ministar je ujedno govorio o velikom propustu policije u u kontekstu prevencije i odvraćanja.

"Što se tiče same činjenice prelaska navijača zagrebačkog Dinama preko grčke granice, njihovog putovanja unutar Grčke i konačnog dolaska na mjesto događaja, neću umanjiti riječi. Događaj je nedopustiv i neprihvatljiv, jer je očito ispod mogućnosti i dokazane sposobnosti Helenske policije, koja je, iako je brzo postupila u privođenju i uhićenju 98 osoba, podbacila odvratiti napad", zaključuje grčki ministar.

Ministar je najavio i brzo provođenje i dovršetak interne istrage koja bi trebala utvrditi sve nesretne okolnosti, od samog ulaska Dinamovih huligana u Grčku do nereda u atenskom kvartu Nova Philadelphia.