NAKON KUPRESA, SEZONA KRENULA I NA BLIDINJU "Snijega na nekim mjestima ima i do metar i pol, vikend koji je pred nama bit će udarni"

Blidinje
Visit Blidinje

Nakon Kupresa, jučer je službeno krenula i sezona skijanja na Blidinju. Snijeg i odlični uvjeti otvorili su malu stazu u nedjelju, dok je velika otvorena jučer na radost svih skijaša, ali i onih koji se spremaju ovih dana na svoje omiljeno skijalište. 

"Sezona skijanja službeno je otvorena jučer kada je s radom krenula velika vučnica, a mala radi još od nedjelje. Imali smo intenzivne pripreme za skijašku sezonu. Pale su velike količine snijega u kratkom razdoblju. Trenutna visina je oko metra, a na nekim mjestima na vrhu žice ga ima i do metar i pol. Turista trenutno nema u velikom broju i nema velikih gužvi. Uvjeti su idealni, temperature u minusu i snijeg se neće topiti i tijekom dana je konstantno padao", kaže za Hercegovina.info Tomislav Zelenika jedan od zaposlenika na Ski stazi i stanovnik Blidinja.

Od vikenda koji je pred nama očekuje sve veliki broj posjetitelja.

"Idući vikend očekujemo da bude udarni. Većina nam gostiju dolazi iz Dalmacije, odnosno iz Splita, zatim Dubrovčani. Lokalni gostiju je vrlo malo, ali možemo očekivati pojačan broj posjetitelja iz Zapadnohercegovačke županije s obzirom na to da djeca još uvijek nisu krenula u školu", ističe Zelenika.

Poznate su i cijene karata za skijaše, ali i cijene za najam opreme za sve one koji nemaju svoju vlastitu.

"Kada je riječ o cijenama karata ove godine je cijena dnevne karte za odrasle 30, a poludnevna 25 maraka. Cjelodnevne dječje karte iznose 25, a poludnevne 20 maraka. Pored toga imamo dvosatne karte, višednevne i sezonske", kaže naš sugovornik.

"Na stazi imamo licencirane učitelje skijanja. Cijena je 40-ak maraka po satu individualno, ovisno od učitelja do učitelja. Kada je u pitanju najam opreme cijena se kreće od 20 do 30 maraka u što ulaze skije i pancerice, kaciga je 5 maraka, štapovi i naočale također po 5 maraka. Cijena sanjki oko 10 maraka za cijeli dan", dodaje.

Sezona je počela i na Blidinju se nadaju kako će i potrajati.

"U narednim danima očekuju se povoljne vremenske prilike za zadržavanje snijega i mi očekujemo podužu sezonu i nadamo se da ovo nije zadnji snijeg ove godine. Sezona je malo okasnila, idealno bi bilo da je krenula u prosincu, ali zadovoljni možemo biti i ovako", zaključio je Zelenika.

Što se tiče prilaznih puteva ka Blidinju iz sva tri smjera; Posušja, Tomislavgrada i Jablanice oni su prohodni i konstantno se čiste i održavaju. Sve je idealno za ljubitelje snijega i zimskih radosti.