NAPOKON DOBRE VIJESTI ZA SKIJAŠE Na Kupresu kreće sezona skijanja

Kupres skijanje
SRC Čajuša

Nakon nepovoljnih vremenskih uvjeta koji su pogodili sva europska skijališta i one koji od zimske i skijaške sezone zarađuju svoj kruh, napokon je u ovoj godini došlo i njihovo vrijeme. I dok se još prije nekoliko dana na planine u Bosni i Hercegovini išlo "samo" prošetati čistim zrakom, pa čak i roštiljati, posljednjih dana to nije slučaj.

Tako će skijaši od nedjelje 22. siječnja na svije doći i na Kupresu kada se otvara skijaška staza, odnosno skijaška sezona.

"Skijašku sezonu otvaramo u nedjelju. Snijega itekako ima u gornjem dijelu staze gdje je pao u velikoj mjeri, a očekivano ga i sutra i prekosutra. Uz to mi ćemo pokrenuti i umjetno zasnježavanje pomoću topova u naredna dva dana te će staze biti osposobljene bez problema", kaže za Hercegovina.info direktor Sportsko rekreacijskog centra ”Adria ski” na Čajuši Tomislav Bagarić.

Kada je riječ o cijenama karata on ističe.

"Dnevna karta iznosi 20, a poludnevna 14 eura. Kada su u pitanju djeca, za njih je dnevna cijena karte 14, a poludnevna 7 eura. Staze se otvaraju od 9, a zatvaraju u 16 sati. Od nedjelje će raditi dvosjed, četverosjed te baby-lift", rekao nam je Bagarić.

Bagarić je istaknuo i kako vremenske prognoze kažu kako ih sada očekuje razdoblje minusa povoljnih za skijašku sezonu te će se tako i ove godine održati nekoliko utrka; "Dalmacija Ski", odnosno utrka skijaša iz dalmatinskih županija, zatim Fis utrka na kojoj će nastupiti skijaši iz 14 zemalja, prvenstvo Herceg-Bosne, ali i još neke utrke.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.