NAPOKON DOBRE VIJESTI ZA SKIJAŠE Na Kupresu kreće sezona skijanja

NAPOKON DOBRE VIJESTI ZA SKIJAŠE Na Kupresu  kreće sezona skijanja
SRC Čajuša

Nakon nepovoljnih vremenskih uvjeta koji su pogodili sva europska skijališta i one koji od zimske i skijaške sezone zarađuju svoj kruh, napokon je u ovoj godini došlo i njihovo vrijeme. I dok se još prije nekoliko dana na planine u Bosni i Hercegovini išlo "samo" prošetati čistim zrakom, pa čak i roštiljati, posljednjih dana to nije slučaj.

Tako će skijaši od nedjelje 22. siječnja na svije doći i na Kupresu kada se otvara skijaška staza, odnosno skijaška sezona.

"Skijašku sezonu otvaramo u nedjelju. Snijega itekako ima u gornjem dijelu staze gdje je pao u velikoj mjeri, a očekivano ga i sutra i prekosutra. Uz to mi ćemo pokrenuti i umjetno zasnježavanje pomoću topova u naredna dva dana te će staze biti osposobljene bez problema", kaže za Hercegovina.info direktor Sportsko rekreacijskog centra ”Adria ski” na Čajuši Tomislav Bagarić.

Kada je riječ o cijenama karata on ističe.

"Dnevna karta iznosi 20, a poludnevna 14 eura. Kada su u pitanju djeca, za njih je dnevna cijena karte 14, a poludnevna 7 eura. Staze se otvaraju od 9, a zatvaraju u 16 sati. Od nedjelje će raditi dvosjed, četverosjed te baby-lift", rekao nam je Bagarić.

Bagarić je istaknuo i kako vremenske prognoze kažu kako ih sada očekuje razdoblje minusa povoljnih za skijašku sezonu te će se tako i ove godine održati nekoliko utrka; "Dalmacija Ski", odnosno utrka skijaša iz dalmatinskih županija, zatim Fis utrka na kojoj će nastupiti skijaši iz 14 zemalja, prvenstvo Herceg-Bosne, ali i još neke utrke.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.