Nakon brojnih upita iz mostarskog Vodovoda se oglasili o cijeni vode

JP Vodovod Mostar, vodovod mostar  , vodovod, Mostar, JP Vodovod Mostar, anton vidačak, poskupljenje vode, vodovod mostar  , kazneno djelo, Mostar
Hercegovina.info

Iz javnog poduzeća Vodovod Mostar oglasili su se nakon brojnih upita o cijeni vode te naglasili u kojem slučaju i kako može doći do eventualnog poskupljenja vode.

"U sklopu MEG II projekta (projekt okolišnog upravljanja u oblasti vodoopskrbe) kojeg financira UNDP, i temeljem kojeg projekta je zaključen ugovor između JP Vodovod i Grada Mostara o pružanju vodnih usluga, obveza JP Vodovod je da izračuna najnižu cijenu vodnih usluga u gradu Mostaru, a prema usvojenoj metodologiji utvrđivanja najniže cijene vodnih usluga.

Ne možemo tvrditi da će nova cijena vodnih usluga biti usvojena, jer to nije u nadležnosti Vodovoda nego u nadležnosti Gradskog Vijeća. Ono što je bitno za JP Vodovod da je Grad Mostar, kao osnivač JP Vodovod, u sklopu navedenog projekta, preuzeo obvezu da omogući nesmetano financiranje JP Vodovod kako bi isto moglo pružiti usluge svojim korisnicima, a što po trenutnim cijenama nije slučaj. Hoće li financiranje JP Vodovod biti osigurano iz cijene vodnih usluga, dijelom iz sredstva Grada Mostara ili iz trećih izvora - predmet je odluka Gradskog vijeća", naveli su.

Direktor Anton Vidačak u prošlotjednom razgovoru za hercegovina.info prokomentirao je da trenutačna cijena vode nije ispravna i da je nepoštena jer oni kao javno poduzeće naplaćuju samo vodu, a ne naplaćuju kanalizaciju, odvodnju i druge usluge koje pružaju korisnicima. Ovim načinom naplate najviše su pogođeni korisnici prigradskih naselja koji nemaju sustav kanalizacije, a plaćaju ga te je sljedeći korak podjela cijene u više kategorije: cijena vode, cijena odvodnje i cijena pročišćavanja na jednom računu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.