NA IZLAZU IZ BIH Slovenac pokušao prošvercati 45.000 eura

prelazak granice, granični prijelaz, Hercegovina, cijene, trgovina, poskupljenje, Hrvatska, gužve, granica, avionska bomba, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, granica, carina, gužve, granični prijelazi, Božić, bihamk, granični prijelaz, stanje na cesta
Ilustracija

Državljanin Slovenije zatečen je na graničnom prijelazu Stara Gradiška s čak 45.000 neprijavljenih eura.

Uhvaćen je u trenutku kad je kao vozač automobila slovenskih nacionalnih oznaka ulazio iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku. Budući da prilikom ulaska u carinsko područje EU nije ispunio obvezu prijave unosa gotovine, carinici su mu, nakon pronalaska 45.000 eura u gotovini, izdali prekršajni nalog jer se ogriješio o članak 69.a Zakona o deviznom poslovanju, priopćili su iz Carinske uprave.

Kazna od 12.000 eura

Zbog ogromnog iznosa gotovine koji je ilegalno pokušao unijeti u Hrvatsku, slovenskom je državljaninu izrečena kazna od 12.000 eura, a mora platiti i 20 eura paušalnih troškova.

"Temeljem članka 152. stavak 3. Prekršajnog zakona okrivljeni je platio 2/3 izrečene kazne u zakonskom roku čime se smatra da je kazna plaćena u cijelosti", objavili su iz Carinske uprave.