ZBOG KORIDORA 5C Kod Mostara će se praviti građevinsko odlagalište s ciljem da bude vodeni park

odlagalište , otpad, koridor 5c
Klix

U blizini mostarske deponije Uborak planirana je gradnja odlagališta građevinskog otpada za potrebe izgradnje dionice autoceste na Koridoru 5C Mostar sjever - Mostar jug, a potom će na istoj lokaciji biti sagrađeni zona za rekreaciju i vodeni park, piše Klix.

"Ukupan ostatak građevinskog materijala koji će, prema procijeni na osnovu okvirnog projekta, nastati tijekom izgradnje ove ceste iznosi nešto malo više od milijun i po kubnih metara. A predložena lokacija za otpad se nalazi između lijeve obale rijeke Neretve i magistralne ceste M-17", kazala je Iris Kljajić iz konzultantske tvrtke Enova, koja je radila studiju utjecaja izgradnje autoceste na okoliš.

Ističe da je dana lokacija trenutno definirana kao ilegalno odlagalište građevinskog otpada, a kako je izračunato, površina ove lokacije će primiti sve količine nastalog iskopnog materijala.

"Konzultant i predstavnik JP Autoceste su se sastali s predstavnicima Grada Mostara, gdje je razmatrana ova potencijalna lokacija. U prosincu prošle godine od Grada Mostara je stigla i prethodna suglasnost za ovu potencijalnu lokaciju, a cilj je da se uredi za buduće namjene. Prostornim planom je predviđeno da će se ova lokacija koristiti za zonu rekreacije i gradnju vodenog parka", pojasnila je konzultantica u Mostaru.