ZA VIŠE OD POLA MILIJUNA MARAKA Mostarski mulj odlazi u Austriju

ZA VIŠE OD POLA MILIJUNA MARAKA Mostarski mulj odlazi u Austriju
Grad Mostar

Danas je započela realizacija ugovora o zbrinjavanju mulja s Postrojenja za preradu otpadnih voda (PPOV), prema ugovoru vrijednom 582.660 maraka između Grada Mostara i tvrtke Kemeko-BH d.o.o. Lukavac.

Predmet Ugovora je zbrinjavanje mulja koji nastaje preradom otpadnih voda na PPOV, a mulj će se, postupajući prema Elaboratu o zbrinjavanju mulja sa PPOV, kojeg je izradio GIC Mostar 2019. godine, sukladno važećim zakonima i propisima, skladištiti izvan granica BiH, gdje postoji razvijena industrija za preradu muljeva od obrade otpadnih voda.

Predviđena trasa kretanja uključuje tranzitne zemlje BiH, Hrvatsku, Sloveniju i Austriju kao zemlju uvoznicu na konačno zbrinjavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razdoblje transporta izvršitelj posla Kemeko - BH d.o.o. Lukavac pribavio je suglasnosti o prekograničnom transportu otpada od ovlaštenih resornih ministarstava, te je time Grad Mostar jedini grad u BiH koji je poduzeo više mjere kada je riječ o zbrinjavanju otpada na ekološki prihvatljiv način, priopćio je Odjel za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara.