VRAPČIĆI “Naš predmet je četiri i pol mjeseca u Čuljkovoj ladici, jel opet koronavirus?”

Vrapčići objekt
hercegovina.info

Nakon jučerašnje reakcije žitelja Bijelog Brijega kojiima Odjel za urbanizam, pravdajući se koronavirusom, tri mjeseca u ladici zadržava žalbu, javljaju se i mještani Vrapčića. Njima je u dvorištu izgrađen potpuno bespravan objekt, o kojem smo ranije pisali, a koji opet zbog Čuljkove ladice nije srušen. Iz Vrapčića pitaju Čuljka jel opet koronavirus.

“Pisali ste o žalbi koja je stajala tri mjeseca u ladici kod Čuljka. Mi imamo isti problem. Ako se sjećate bespravno sagradjene kuće u Vrapčićima, investitor Esmir Živojević. Gradska inspekcija je 15. listopada poslala zahtjev Čuljku o donošenju zaključka o izvršenju rješenja o rušenju. I nakon 4,5 mjeseca slučaj je u ladici kod Čuljka i koliko nam je poznato još nije dodijeljeno nikom na obradu. Pitamo se je li Covid-19 opet razlog, Ili je to uobičajena procedura u Službi za građevinske propise”, kaže nam mještanka Daniela Bošnjak, suprotstavljena bespravnoj gradnji u blizini svoje kuće. Njezin problem je različit od onih u drugim dijelovima grada, jer je jasno da je objekt potpuno ilegalan, i nema nikakve dozvole, međutim zbog aljkavosti gradske administracije nije uklonjen, niti srušen.

Živojević koji se u inspekcijskim rješenjima navodi kao investitor, u telefonskim izjavama našem portalu prao je ruke od ovog ilegalnog objekta, a izvjesno je da se on gradi njegovu radniku.

Podsjetimo, upitan zašto 3 mjeseca nije proslijedio Ministarstvu graditeljstva žalbu stanara Bijelog Brijega, iako su i istoj zgradi, šef Službe za građevinske propise jučer je odgovorio da je posrijedi pandemija. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.