VIŠE GLASOVA UPISIVANO ZA SDA Iz SDP-a traže prebrojavanje svih listića iz Mostara

VIŠE GLASOVA UPISIVANO ZA SDA Iz SDP-a traže prebrojavanje svih listića iz Mostara
hercegovina.info

Prebrojavanje glasova s pojedinih biračkih mjesta u Mostaru je u tijeku, a već su vidljive brojne nepravilnosti na koje su ukazali i član Predsjedništva SDP-a Irfan Čengić te njegov kolega Aner Žuljević (SDP). Čengić je kazao da je prisustvovao prebrojavanju glasova u Zetri.

"Vjerujem da ćemo do kraja procesa vratiti i ukradeni mandat PMP, jer su u sustav uneseni pogrešni podaci, a ne oni iz zapisnika. Desetine glasova BH Bloka prebačeni su u glasove SDA koalicije i to samo na nekoliko otvorenih kutija. Posebna smijurija su preferencijski glasovi unutar SDA koalicije, oni su upisivali preko 100 glasova kandidatima po biračkom mjestu. A onda se SDA-ovci hvale svojim 'glasovima'", kazao je Čengić, piše Klix.

Riječ je o krađi na biračkom mjestu koje se nalazi u centru Mostara.

"Kada bi bile otvorene sve kutije (što nam ne žele dozvoliti) kako bi 'ispuhali' glasovi SDA-ovaca od Predsjedništva do vijeća. Sjetim se jedne hutbe na džumi u Ferhadija džamiji o krađi glasova, možda bi Islamska zajednica trebala održati predavanje članovima SDA na tu temu", poručio je Čengić.

Aner Žuljević (SDP) je kazao da je samo na jednom biračkom mjestu u Mostaru glasovima Koalicije za Mostar pronađeno 65 glasova drugih stranaka, od kojih većina pripadaju BH Bloku.

"Jedini način da SIP povrati bar malo vlastitog digniteta jeste da se prebroje svi listići u Mostaru. Pošteno i nikako drugačije", zaključio je Žuljević.