EKSKLUZIVNO  VIRUS SE ŠIRI Oboljela i osoba koja je putovala s prvooboljelim

Koronavirus Mostar Hercegovina
hercegovina.info

Od koronavirusa je oboljela i osoba koja je putovala s prvozaraženim u Mostaru u veljači i ožujku ove godine, saznaje iz pouzdanih izvora hercegovina.info.

Zdravstveno stanje prvooboljelog, koji je ostvario brojne poslovne i druge kontakte, te prenio virus na brojne Mostarce se pogoršava, a institucije i dalje nisu dokazale odakle je kod njega buknula bolest, te odmaknule od priče da je virus dobio u Mostaru.

I dok prvozaraženi odbija priznati boravak u Italiji, u kojoj tvrdi nije bio od ljeta prošle godine hercegovina.info je došao do saznanja da je najmanje tri puta ove godine izlazio i ulazio u BiH na granici s Hrvatskom, od čega zadnji puta 3 ožujka, a prije toga sredinom veljače. Upravo ta dva puta bio je u pratnji osobe koja je među novooboljelima u Mostaru.

Oboljela je i njegova supruga, te djelatnica, koja je i rodila. Beba je na virus negativna, što je zbunilo i same liječnike.

Javnost je bila nemalo šokirana i zbunjena nakon što je u jeku koronavirusa pacijent s kumovskim vezama primljen na plućni odjel, premda ga je i laik morao spremiti na Infektivno. Uslijedila je legendarna izjava ravnatelja da je „umisto sprida uša sazad“.

Mostarci uglavnom dobro znaju tko je oboljeli, kojim se poslom bavi, te da je sklapao poslove i s bolnicom. I ministar zdravlja u HNŽ-u Goran Opsenica nakon šutnje danas je izašao pred kamere i rekao koju o bolnici.

Istaknuo je da je situacija s prvooboljelim šokantna, te da se nada da je gužva oko koronavirusa spriječila da se očituju o situaciji, a da nije u pitanju traženje načina kako će se izvući.

Mediji već sada javljaju da se skriva stvarna brojka oboljelih u Mostaru, odnosno ne otkriva pravi broj, nego samo nalazi koji se šalju prema Sarajevu.

Zbog izleta pojedinaca u SKB Mostar u opasnost je dovedena cijela Hercegovina.

Podržite i DONIRAJTE našu rubriku ISTRAŽILI SMO

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.