TEŠKO SE NARUČITI Pacijent mostarsku bolnicu u jednom danu zvao čak 53 puta, ali bezuspješno

Safet Mujić čekanja

Čitatelj portala Hercegovina.info i korisnik usluga Kantonalne bolnice "Dr. Safet Mujić" Mostar, ali i bivši nogometaš Veleža Asmir Džafić u jednom danu navedenu bolnicu je zvao čak 53 puta. Konkretnije, Džafić je zvao Odjel neurologije kako bi se naručio na pregled, no neuspješno.

Nije to bio slučaj samo da taj dan, već ispisi njegovih poziva pokazuju kako je istu pokušavao dobiti u više od stotinu puta u posljednjih nekoliko mjeseci.

Safet Mujić čekanja

"Gotovo je pa nemoguće uspostaviti poziv za zakazivanje pregleda ili kontrole (12:30 do 13 sati). Ako vam se dotična javi tu su primjedbe tipa. "gdje sam požurio", "zovi sutra", ili se netko javi i kaže da je "sestra koja radi izašla negdje". Na kraju moram zvati na glavni odjel da ih oni zovnu da oslobode liniju ili u Ministarstvo zdravstva da uložim primjedbu pa ih oni na kraju zovu. Kada se napokon sve to dogodi i jave se, onda kažu opet "zovite sutra" jer je prošlo vrijeme za zakazivanje pregleda", kaže Asmir Džafić.

Unatoč tome što je procedura naručivanja poznata iz bolnice, kojoj smo poslali upit, su nam je ponovili.

"Vezano za vaš upit obavještavamo vas da se u neurološkoj ambulanti narudžbe vrše svaki radni dan telefonski, na broj 503-533 u razdoblju od 12 do 13 sati za specijalističke preglede i u razdoblju od 13 do 14 sati za preglede u uredima (EEG, EMNG, Kolor dopler vratnih krvnih žila). Zakazivanje za preglede se realizira telefonskim pozivom za redovne, kontrolne i preglede u ambulantama. Isto vrši medicinska sestra zaposlena u ambulanti i na preglede se čeka do mjesec dana. Svi hitni slučajevi se tretiraju u Centru urgentne medicine u KB "Dr. Safet Mujić" Mostar", kažu s Odjela neurologije i psihijatrije KB "Dr. Safet Mujić Mostar".

Spremni su kažu prihvatiti svaku kritiku, ali isto tako kažu kako je velika opterećenost ambulante.

"Glavna sestra Odjela neurologije i psihijatrije nije zadužena za proces naručivanja navedenih pregleda, ali je odgovorna za organizaciju i kontrolu rada ambulante. Neurološka ambulanta je u prethodnoj godini imala 7.459 pregleda što govori o opterećenosti iste, ali to nije opravdanje za neprimjereno ponašanje. Svaka kritika na naš rad je prilika za rast, razvoj i poboljšanje odnosa između naših zaposlenika i krajnjih korisnika naših usluga, tj. pacijenata", stoji u odgovoru kojeg potpisuje šefica Odjela neurologije i psihijatrije KB "Dr. Safet Mujić Mostar" prim. dr. Lamija Duranović.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.