SVE ZBOG ZRINJSKOG Mario Kordić prozvao HRS i SDA za populizam

Mario Kordić
Hercegovina.info

Nakon zahtjeva HRS-a za osvjetljivanjem Starog mosta u bojama HŠK Zrinjski koji večeras slavi dvostruku krunu, uslijedile su brojne reakcije. Najprije je predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić prozvao HRS za "podizanje tenzija" te rekao kako je gradonačelnik Mario Kordić na sve nasjeo. Rekao je i kako od zahtjeva HRS-a neće biti ništa.

Nakon toga su Republikanci pozvali na reakciju, a on je to večeras i učinio. Prozvao je SDA, Salema Marića, ali i HRS za populizam rekavši kako Zrinjski i Stari most ne trebaju biti tema "populistima".

"Kada je Hrvatska Republikanska Stranka poslala zahtjev da kao gradonačelnik odobrim osvjetljavanje Starog mosta simbolima Zrinjskog to je bio jedan od barem 20 zahtjeva za osvjetljenje koje sam kao gradonačelnik dobio u dosadašnjem mandatu", napisao je Kordić.

"HRS-SDA=populizam"

"Nekoliko riječi o proceduri: Kada bilo koji podnositelj zahtjeva odobrenje za projiciranje bilo kojeg simbola i gradonačelnik odobri zahtjev o istome se informira podnositelj zahtjeva i Agencija za Stari grad. HRS je sukladno tome trebao u svojoj organizaciji izvršiti projekciju, a sve ostalo je klasični populizam, koji je njima najčešće jedini alat. Agencija za Stari grad dobije informaciju no nije ona organizator ni izvođač osvjetljenja.  HRS i SDA = populizam".

"HRS-u cilj podizanje tenzija"

"Vjerujem kako je svim dobronamjernim žiteljima Mostara jasno tko radi konkretne stvari za dobro cijeloga grada, a tko isto to vrijeme konstruira podjele, netrpeljivosti i tenzije. Naime, poznato je i lako provjerljivo da sam kao gradonačelnik u svakom dosadašnjem postupku iskazivao poštovanje prema svim našim klubovima, kao i objektima. Mislim da nam je svima bio ponos gledati finale Kupa Bosne i Hercegovine između dva naša mostarska kluba, Veleža i Zrinjskog. Žalosti me da je HRS podnio zahtjev za osvjetljenjem samo s jednim ciljem - podizanje tenzija, a pri tome zloupotrebljava ime Zrinjskog, koji cijeli Mostar i Bosnu i Hercegovinu čini ponosnim ovogodišnjim sportskim uspjehom", piše Kordić.

"Ni jedno odobravanje do sada nije bilo problem"

"S druge strane slični po metodama rada iz SDA zloupotrebljavaju Stari most polažući ekskluzivna prava smiješnim osporavanjem valjanosti odobrenja. Znakovito je da nijedno od dosadašnjih odobrenja u zadnje dvije godine nisu problematizirali. Bilo bi lijepo i korektno od njih da čestitaju Zrinjskom, kao velikom sportskom kolektivu u Bosni i Hercegovini, što nažalost ne pamtim da su do sada napravili.  Stari most i Zrinjski ne zaslužuju politikantstvo

"U konačnici, kao gradonačelnik Mostara pozivam sve dionike, posebno političke stranke na ozbiljnost i odgovornost. Sve sto vi radite prate javnost i naši sugrađani, budite svjesni te odgovornosti i nemojmo praviti negativne teme od sporta, pojedinca i građevina koje to ne zaslužuju".

"Zavađaju narod"

"Dragi prijatelji, svi oni koji godinama svoje političke karijere prave na tome da zavađaju narod, navode na sukobe i tjeraju našu djecu ne mogu uništiti sve dobro što nosimo u sebi. Vjerujem u sve vas, u dobronamjernost običnog čovjeka i istinsku radost kada bilo koji naš Mostarac i Mostarka naprave uspjeh. Radujmo se zajedno i slavimo zajedno sve naše uspjehe", napisao je Kordić.

Da stvar bude zanimljivija, HŠK Zrinjski uopće nije uključen u cijelu priču niti je što tražio niti se oglašavao. Oni su danas svoju proslavu organizirali ispred Hrvatskog doma herceg Stjepana Kosače koja počinje u 20:00 sati.