REKA' SAM NE MOŽE Salem Marić kaže kako Stari most neće svijetliti u bojama HŠK Zrinjski

Salem Marić Stari Most
Hercegovina.info/FK Velež

Povodom Odluke Gradske uprave Mostara o osvjetljavanju Starog mosta u bojama i grbu HŠK Zrinjski, predsjednik mostarskog Gradskog vijeća Salem Marić oglasio se priopćenjem za javnost u kojem je pozvao gradonačelnika Marija Kordić da obustavi navedenu Odluku.

Marić ističe kako Odluka ''ima za cilj provokacije i narušavanje sigurnosne situacije u Mostaru među građanima, što u ovom slučaju izaziva Hrvatska republikanska stranka'' te je napomenuo da Odluka neće biti provedena jer ona izaziva ''narušavanje sigurnosne situacije i slanja loših poruka iz Mostara'', prenosi Fena.

Dodao je da Odluka kojom gradonačelnik daje suglasnost za ovakve vrste projiciranja na javnim objektima u Gradu Mostaru nije u skladu sa Zakonom.

''Predložena Odluka o isticanju obilježja na objektima Gradske uprave, javnim ustanovama i javnim poduzećima u većinskom vlasništvu Grada Mostara, koju je predložio Klub vijećnika Koalicije za Mostar 2020, a koja bi definirala i uredila stvari koje se odnose i na osvjetljavanje objekata kako bi izbjegli ovakve situacije, na Gradskom vijeću nije usvojena, između ostalog i zbog ne glasanja HRS-a kojem je očigledno ovo poslužilo za provokacije i političke obračune'', napisao je Marić.

Da su postignuti povijesni pomaci i koraci, napominje Marić, ka ''stvarnom prihvaćanju istine i osjećaja za sve ono što je proživio Stari most i stanovništvo koje je gravitiralo oko simbola Mostara, tada bi bez ikakvih tenzija i emocija bilo moguće čisto u sportskom pogledu projiciranje na Stari most''.

Na kraju je ponovio kako Odluka o osvjetljavanju Starog mosta neće biti provedena te je zamolio sve predstavnike građana u Mostaru da teže gradnji i uspostavljanju novih odnosa temeljenih, kako kaže Marić, na međusobnom razumijevanju bolnih stvari.

Podsjetimo, početkom svibnja povodom Veležove "Crvene noći" Stari most je bio osvijetljen u crveno, boje ovog mostarskog kluba.

Salem Marić Stari Most