STANARI SE PITAJU Treba li Ulica Blajburških žrtava početi odnositi ljudske žrtve da se cesta konačno sanira?

Ulica Blajburških žrtava,sanacija cesta,Grad Mostar

Ulica Blajburških žrtava u Mostaru na koju stanari naselja Rudnik uporno upozoravaju ni nakon obećanja investitora GSB - PROJEKT do.o. Mostar da će je nakon negativnog inspekcijskog nadzora sanirati i dalje je u istom stanju. 

Cesta devastirana do te mjere da je kretanje vozila gotovo nemoguće

Komunalni inspektor je nakon prijave portala Hercegovina.info izašao na teren 11.07.2023. te ustanovio da je cesta devastirana do te mjere da je kretanje putničkih automobila gotovo nemoguće.

Ulica Blajburških žrtava,sanacija cesta,Grad Mostar

Deset dana nakon nadzora, umjesto sanacije, stanje ove ceste je još gore. 

Pravo čudo da još nije došlo do nesreće

Zabrinuti stanari pišu kako problemi oštećenog kolnika za sobom nose sljedeće:

1) Pored ulice se nalazi igralište koje je u večernjim satima puno djece, a automobili zbog izbjegavanja rupa i izbočina na cesti često prave nagle pokrete da bi izbjegli rupe i izbočine. Pravo čudo je da se još nije dogodila nesreća.

2) Stanari kuća pored ceste ne mogu pristupit automobilima u dvorišta skoro dva mjeseca

3) Šahtovi za otpadne vode su iznad ceste i nisu funkcionalni. Nakon kiše ili kvašenja ceste radi prašine voda ostane nakupljena dok se sama ne osuši

4) Jednim djelom ceste se prometuje isključivo jednom trakom što stvara velike gužve pogotovo  u jutarnjim i  popodnevnim satima

Nakon objave Vašeg portala, rečeno je da će ulica bit privremeno sanirana do završetka radova na zgradi koja se pravi u toj istoj ulici, a nakon završetka radova na zgradi planira se kompletna rekonstrukcija ulice. Međutim, do sada nisu izvedeni nikakvi radovi.

Nas zanima treba li se dogoditi neka nesreća da bi se konačno nešto pokrenulo?

Ulica Blajburških žrtava,sanacija cesta,Grad Mostar

Tko će preuzeti odgovornost?

Novi upiti su poslani Odjelu za Gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Grada mostara, kao i investitoru. Hoće li konačno sanacija biti pokrenuta s mrtve točke, tko će odgovarati ako se na tom lokalitetu dogodi neka nesreća i hoće li doći do sankcija za odgovorne ukoliko se i dalje nastavi odugovlačiti sanaciju ove ceste. Odgovore ćemo objaviti kada ih dobijemo. Dotad preporučujemo vozačima ali i pješacima koji su prisiljeni korisititi tu ulicu na dodatni oprez.