NAKON OBJAVE NA NAŠEM PORTALU Investitor se obvezao izvršiti sanaciju oštećenog asfalta u Ulici Blajburških žrtava

Ulica Blajburških žrtava,investitor,inspekcija

Nakon što je jučer portal Hercegovina.info objavio kako su mještani naselja Rudnik u Mostaru na svoju ruku postavili upozoravajuću signalizaciju u ulici Blajburških žrtava, reagirala je i gradska inspekcija.

Stanari su se žalili kako ovom poprilično uskom cestom u stambenom naselju voze teški kamioni i mehanizacija.

Jučer je nakon naše i brojnih prijava stanara izvršen inspekcijski nadzor, te je zaključeno sljedeće: 

Obavještavam Vas da je komunalni inspektor dana 11.07.2023. godine izvršio nadzor u ulici Blajburških žrtava na potezu od raskrižja sa Rudarskom do raskrižja sa SIPOM. Na licu mjesta je utvrđeno slijedeće:
 
1. Vizualnim pregledom utvrđeno je na licu mjesta da je došlo do devastacije asfalta uz trotoar neposredno uz stambene objekte - obiteljske kuće. Asfalt kao i podloga su na par mjesta teško propali do stupnja da je kretanje putničkih automobila skoro pa nemoguće.

Ulica Blajburških žrtava,investitor,inspekcija
 
2. Prema riječima prisutnih građana do tako masovne devastacije asfalta došlo je uslijed prometovanja kamiona koji vrše odvoz iskopanog materijala sa obližnje građevine na lokaciji bivše robne kuće SLAVONIJA DI, a nekad ranije Grad Mostar je vršio rekonstrukciju oborinske mreže nakon čega je izvršeno nekvalitetno saniranje dijela asfalta koji sada uslijed prometovanja kamiona propada.

Ulica Blajburških žrtava,investitor,inspekcija
 
3. Telefonski je kontaktiran gospodin Frano Musa, direktor GSB - PROMET do.o. Mostar koji se kao investitor obavezao da će izvršiti kvalitetnu sanaciju oštećenog dijela asfalata u što skorijem periodu i da je već kontaktirao JP Komunalno koje bi trebalo da izvede radove na sanaciji oštećenja.
 
S poštovanjem.
 
KOMUNALNI INSPEKTOR
 
Velibor Stanković dipl.ing.agr.