SKORO MILIJUN I POL KEŠA Na listi donatora bolnice Dragan Čović, Bariša Čolak, anonimni sportaši

SKB Mostar - Sveučilišna klinička bolnica Mostar
hercegovina.info

Sveučilišna klinička bolnica Mostar za vrijeme epidemije koronavirusa dobila je značajna novčana sredstva. Novce su bolnici uplatili brojni pojedinci i tvrtke, a radi se o ozbiljnom iznosu, skoro milijun i pol maraka, potvrdio je i ravnatelj bolnice.

Najveći iznos u novcu donirao je Ataco - 200 tisuća maraka, tu je i sportaš Bojan Bogdanović s 50 tisuća eura, Mepas i Udruženje banaka s po 100 tisuća, grudski Grafotisak s također 100 tisuća maraka, kladionica Williams s 50 tisuća maraka, Dinamo s 200 tisuća kuna.

Među brojnim donatorima Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru je i obitelj Čović. Oni su bolnici u Mostaru za vrijeme epidemije uplatili 3635 maraka. Čovićeva donacija je pod naznakom - trezor BiH - plaća proračunskih korisnika, u iznosu od 3135 maraka, da bi još jedan član njegove obitelji zasebno donirao 500 maraka, što čini ukupno 3635 maraka od obitelji Čović za Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostaru.


Uz Čovića, od političara je tu i Bariša Čolak, koji je Sveučilišnoj kliničkoj bolnici uplatio 1000 maraka. Bilo je i anonimnih donatora. Tako piše da je anonimna Čapljinka bolnici donirala 15 eura, a anonimni gospodarstvenik iz Australije 30-tak tisuća maraka opreme, potom “anonimna donacija mostarskog sportaša” od 3000 eura.

U sklopu predmeta Respiratori iz Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru izuzeta je dokumentacija o nabavama za vrijeme koronavirusa. Ravnatelj bolnice Ante Kvesić kazao je da su u donaciji imali skoro milijun i pol maraka, od čega su kupili dosta zaštitne opreme i 5-6 respiratora. Istaknuo je da je račun za donacije bio zasebaban podračun, u koji su uvid imali i ljudi van bolnice. “Samo diletant može misliti da su ovo dobra vremena za uzeti novac”, zaključio je.

Tko je sve darovao novce mostarskoj bolnici, pogledajte ovdje.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.