SKB MOSTAR Povećan broj pacijenata s respiratornim infekcijama

SKB Mostar
hercegovina.info

Trenutno je povećan broj prijema bolesnika s respiratornim infekcijama gornjeg i donjeg dišnog sustava, osobito bakterijske geneze što je očekivano u ovo doba godine kako kod dječje tako i kod odrasle populacije, potvrdili su Feni iz Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar.

Kako kažu, Klinika za dječje bolesti SKB Mostar nije zabilježila veći broj oboljelih od korone i hripavca. Do sada je hospitalizirano troje djece s potvrđenom SARSCoV-2 infekcijom, a petero djece s hripavcem.

Vjerojatno je veći broj oboljelih s blažom kliničkom slikom zabilježen u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i kroz ambulantne preglede Klinike za infektivne bolesti SKB Mostar, dodaju iz Sveučilišne kliničke bolnice i napominju da u dječjoj populaciji nije još zabilježen nijedan slučaj influence, dok je kod odraslih zabilježen prvi slučaj influence A u Klinici za infektivne bolesti u ovom tjednu.

"Trenutno su u Klinici za infektivne bolesti na liječenju četiri bolesnika s potvrđenom SARSCoV-2 infekcijom lakše kliničke slike te jedan bolesnik s komorbiditetima na respiratoru s težom kliničkom slikom u Jedinici intenzivnog liječenja", ističu iz SKB-a Mostar.