Sindikat uskoro kreće u štrajk?

Inzko vs Sindikat

Iako su očekivanja sindikata bila da će se Inzko što prije oglasiti na njihovu molbu, odluka koju je donio nije ih nimalo oduševila, piše Dnevni list.

Tim povodom smo razgovarali s tajnikom Sindikalne organizacije Gradske uprave Emirom Topuzom koji je za Dnevni list kazao da je odluka, koja se očekivala, bila drugačija od one koja je donesena, te da su sada sve nade da će se uskoro okončati mostarski problem pale u vodu.

Drastične mjere

Topuz navodi kako će ovog tjedna održati sastanak s preostalim sindikatima, te razmotriti opcije koje im preostaju za daljnje djelovanje.

''Prijedlog na sastanku će biti odmrzavanje štrajka i pokretanje prosvjeda, jer nam jedino to preostaje nakon ovakve odluke visokog predstavnika'', kazao je za Dnevni list Topuz.

Također tvrdi da će tek sada situacija u gradu postati katastrofana i preći na onu razinu koje su se svi pribojavali.

Naglasio je i to da će sindikat na sve načine se aktivirati i vršiti pritisak na gradske vlasti, kao i na OHR.

U znaku štrajka

''Nakon sastanka ćemo znati točno na koji način ćemo provesti naše reagiranje. Dovoljno smo čekali i nadali se, položili nade u pomoć visokog predstavnika, a vratilo nam se ovakvom mjerom'', zaključio je Topuz.

Ono što je itekako jasno je to da mostarska sudbina svakim danom postaje sve više neizvjesna i sve upućuje na to da će ova jesen ipak proteći u znaku brojnih štrajkova i prosvjeda.