Za 10 posto smanjene plaće korisnika proračuna

Sindikati GU Mostar
a bi financijska normalizacija potrajala, gradonačelnik Ljubo Bešlić je odlučio da je potrebno napraviti neke konkretne poteze, među kojima se našla i odluka o smanjenju plaća zaposlenika Grada Mostara za 10 posto, kao privremena mjera za razdoblje prva tri mjeseca 2010.

Umanjeni doprinosi

Kako doznajemo od tajnika Sindikata Gradske uprave Emira Topuza, na održanom sastanku s gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem postignut je dogovor da zbog trenutačne vrlo teške financijske situacije odluka o smanjenju plaća za 10 posto djelatnicima na gradskom proračunu za razdoblje prva tri mjeseca u idućoj godini se uvaži.

“Pristali smo na umanjenje plaća za iduća tri mjeseca, jer nije bilo drugog izbora s obzirom na situaciju iz koje smo upravo izišli. Kako ne bi ponovno zapali u istu ili goru situaciju, pristali smo na kompromis”, kazao je Topuz.

Također je dodao da što se tiče dugovanja za tekuću godinu, isplaćena je tek jedna plaća, a u idućem tjednu će biti isplaćene razlike koje su umanjene nezakonito privremenim financiranjem, a ostale dvije plaće i topli obroci bi trebali biti uplaćeni početkom siječnja. On tvrdi da je postignut dogovor da se spomenute isplate, što se tiče tekuće godine, izvrše bez umanjenja, što važi i za topli obrok i ostale naknade.

Privremena mjera

Prema njegovim riječima, mjera opreza na koju su pristali, kad je u pitanju financiranje za iduća tri mjeseca, samo je privremena.

“Štrajkački odbor Sindikalne organizacije Grada Mostar će nastaviti s redovitim zasjedanjem i pratiti financijsko stanje. Ukoliko već krajem siječnja bude punjenje proračuna, kako se očekuje, sindikat će tražiti da se spomenuta privremena mjera zaustavi”, zaključio je Topuz..

Dnevni list