PROPAO NATJEČAJ Mostarska djeca će zbog greške administracije čekati na sistematski pregled

Sistematski pregled
Ilustracija

Grad Mostar poništio je postupak javne nabavke usluga sistematskih ljekarskih pregleda učenika osnovnih škola, budući da je Poziv za dostavljanje ponuda za predmetnu nabavku jednom od ponuđača dostavljen u različitom tekstu u odnosu na ostale ponuđače, a također u suprotnosti sa Javnim pozivom za dostavljanje ponuda objavljenima na web stranici grada.

Sporan dio se odnosni na opis predmeta nabavke, uvjeta za kvalifikaciju te potrebnih dokaza i razdoblja na koje se zaključuje ugovor.

“Zbog navedenog propusta su ponuđači u postupku javne nabavke dovedeni u neravnopravan položaj, dostavili su ponude koje se kvalitetno razlikuju, zbog čega je u postupku onemogućena analiza dostavljenih ponuda odnosno zbog čega daljnji nastavak postupka nije moguć. Navedeni propust je ustanovljen tek nakon otvaranja i pregleda dostavljenih ponuda”, stoji u odluci o poništenju koju potpisuje još uvijek aktualni gradonačelnik Ljubo Bešlić.

Odluka je dostavljena ponuđačima Dom zdravlja Mostar, Dom zdravlja Mostar Stari Grad, ZSU Poliklinka Vitalis te službi za odgoj, obrazovanje, mlade i sport.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.