PRIHVAĆENA ŽALBA Kandidatu SBB-a u Mostaru će bit će vraćeno 125 preferencijalnih glasova

lokalni izbori 2020, izbori Mostar, izbori u Mostaru, glasački listići, Središnje izborno povjerenstvo, izbori u Mostaru, lokalni izbori 2020

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) Bosne i Hercegovine na današnjoj hitnoj sjednici dodijelila je zamjenske mandate za nekoliko vijećnika općinskih i gradskih vijeća zbog ostavki ili odbijanja ranije dodijeljenih mandata.

Na sjednici je prihvaćena žalba Socijaldemokratske partije (SDP) u kojoj je navedeno da nakon objave rezultata za Nijaza Muratovića kandidata BH bloka na lokalnim izborima za Grad Mostar uneseno sedam umjesto 97 glasova te je uvidom u Obrazac za zbirne rezultate utvrđeno da je prigovor osnovan.

Prihvaćen je i prigovor Saveza za bolju budućnost (SBB) na izborne rezultate za Grad Mostar. 

Naime, dostavljeni su prigovori za biračka mjesta na kojima je uočeno da nakon objave rezultata nisu uneseni preferencijalni glasovi (125 glasova) za Aleksandra Pikulu kandidata  Koalicije za Mostar 2020.

Kako je na sjednici SIP-a pojašnjeno, uvidom u Obrazac za zbirne rezultate utvrđeno je da su prigovori osnovani te je usvojena odluka kojom su ti prigovori usvojeni, a za tog kandidata bit će uneseni preferencijalni glasovi.

Ova odluka će, a kako su iz SBB-a i naveli u prigovoru, Pikulu pozicionirati na šesto mjesto kandidatske liste Koalicije za Mostar te će imati mogućnost osvajanja mandata u slučaju da netko od izabranih vijećnika iz bilo kojeg razloga okonča mandat u Gradskom vijeću.