FOTO  Pokretanje studentske udruge: Gabrijela Arapović nova je predsjednica Udruge „Press“

udruga press

Održana je i prva sjednica na kojoj su članovi izabrali novo vodstvo i kreirali planove i program za rad u idućoj akademskoj godini.
Jednoglasnom odlukom svih nazočnih članova za novu predsjednicu „Pressa" izabrana je Gabrijela Arapović, studentica treće godine novinarstva, dok je za dopredsjednika proglašen student druge godine Nemanja Šagovnović. Drugom dopredsjednicom proglašena je studentica četvrte godine ovog Studija Martina Stanić, a za tajnicu je izabrana Emili Ibrulj, studentica prve godine Studija novinarstva.
Novoizabrana predsjednica Gabrijela Arapović zahvalila je svim članovima na ukazanom povjerenju te je izrazila iznimno zadovoljstvo što su njezine kolege pokazale zainteresiranost za dodatnim društvenim angažmanom i afirmiranjem struke. Kazala je kako od članova očekuje strast i ljubav prema novinarstvu, kritičko razmišljanje, novinarsku etiku i brojne ideje kako bi zajedno pokrenuli mnoštvo projekata i aktivnosti.

„Vjerujem kako i mi studenti novinarstva možemo pronaći svoje mjesto u društvu i na samom Sveučilištu. Cilj nam je prvenstveno promicanje Studija novinarstva te borba za vlastito obrazovanje, profesionalni integritet i mogućnost prakse kako bismo postali potpuno spremni za tržište rada i integrirali u društvenu zajednicu", poručila je novoizabrana predsjednica Gabrijela Arapović.

Sjednici su osim članova nazočili i pročelnik Studija novinarstva dr. sc. Ilija Musa te Monika Ćubela, prva predsjednica ove udruge na čiju je inicijativu nastao „Press". Monika Ćubela kazala je kako joj je bila čast biti dio ove organizacije te je kako je kroz protekli rad Udruge „Press" studentima novinarstva ponuđena mogućnost praktičnog dijela nastave kroz rad u čak 16 medija, kako u BiH, tako i u susjednim državama.
„Razmjena iskustava, studentskih i radijskih emisija, putovanja, upoznavanja, druženja, praktični rad, ali i mnogo novog znanja, sve je to ponuđeno kroz članstvo u Udruzi „Press". Nadam se kako će nove generacije preuzeti sve što smo mi do sada stvorili te nastaviti još bolje i jače za dobrobit svih studenata novinarstva kako bi jednog dana bili što bolji novinari", rekla je Ćubela.

Udruga studenata novinarstva „Press", osnovana je 3. ožujka 2016. godine, a njezine su aktivnosti vezane za praktični dio studija i pridonose obrazovanju mladih novinara, ali i promociji Filozofskog fakulteta i Sveučilišta u Mostaru. Član Udruge studenata novinarstva „Press" može biti svaki student željan prakse, znanja i vještina.