FOTO  Popularni film 'Aleksi' oduševio mostarske studente

Filozofski fakultet, Sveučilište Mostar, film, Aleksi , udruga press

„Aleksi“ je hrvatski film koji već duže vrijeme osvaja kino dvorane diljem svijeta, a nedavno prikazan i na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru gdje su brojni okupljeni studenti imali priliku upoznati i redateljicu ovog popularnoga filma Barbaru Vekarić.

Ideja je bila prikazati priču o djevojci koja nije tipične ljepote, koja nije uzorno dijete, kojoj uopće ne ide dobro u životu i koja na kraju filma nije čak ni pobjednica, izjavila je redateljica filma „Aleksi“ objasnivši kako joj je osobna želja bila napraviti film za mlađe generacije i prikazati jednu alternativnu priču.

Filozofski fakultet,Sveučilište Mostar,film,Aleksi ,udruga press

Iako je „Aleksi“ hrvatski igrani film, redateljica je navela kako je upravo tu najmanje cijenjen i shvaćen.

Istaknula je kako je više nagradila osvojio u susjednoj Srbiji, gdje je i više gledan, a to objašnjava boljom tradcijom srpskog filma, odakle su čak i glavnoj glumici Tihani Lazović nakon prikazivanja „Aleksi“ stigle brojne poslovne ponude.

Koncentracija u slučaju „Aleksi“ bila je na glavnoj glumici Tihani Lazović i na popularnoj pjevačici Lidiji Bačić koja se u filmu pojavljuje na par minuta, ali zbog svoje praćenosti po društvenim mrežama dobila je dobar dio pozornosti na račun ovoga filma kao jedna od najzanimljivijih crtica, objasnila je Vekarić.

„Aleksi“ osvaja domaću, regionalnu, ali i svjetsku publiku osvajajući priznanja na filmskim natjecanjima diljem svijeta, s čim bi se složili i studenti Filozofskoga fakulteta, koji su oduševljeno pratili prikazivanje filma te vodili razgovore s ovom sjajnom mladom redateljicom.

Filozofski fakultet,Sveučilište Mostar,film,Aleksi ,udruga press

Prikazivanje filma na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru organizirali su Udruga studenata novinarstva „PRESS“ i „PRUMO“ udruga Mostar, dok su studenti psihologije iz Udruge „MENTALIST“, analizirali radnju i likove filma.

Monika Ivanković