POČELA SKUPŠTINA Burić traži da se govori o Vjetrenici, Raguž bi uvrstio zdravstvene djelatnike

Skupština Vlada HNŽ
hercegovina.info

Počela je sjednica Skupštine HNŽ-a, a sudeći izjavama koje su joj prethodile moglo bi biti burno. Inicirano je da se kao točka dnevnog reda uvrsti zdravstvo i Vjetrenica.    

Već sam na Klubu Hrvata najavio da ću predložiti diskusiju na temu sustava zdravstva i zdravstvene zaštite s posebnim aspektom na štrajk zdravstvenih djelatnika i odmah ću se javiti da se to uvrsti kao točka dnevnog reda”, kazao je predsjednik HRS-a i zastupnik u Skupštini Slaven Raguž. 

Istaknuo je da će predložiti da predstavnici ministarstva zdravstva sjednu sa sindikatima, tj. članovima sindikata koje oni predlože. “Zakon je tu jasan. Poslodavac – Vlada i ministarstvo ne može se miješati u rad sindikata. Može slušati njihove zahtjeve, postupati po ili protivno njihovim zahtjevima”, stajališta je Raguž. 

Zastupnica HDZ-a BiH Stana Burić inicirala je na dnevni red Vjetrenicu. “Nisam prekršila nikakve procedure jer je resorno županijsko ministarstvo po federalnom već 2015. bilo obvezno donijeti Zakon o zaštiti Vjetrenice I reviziju svih zaštićenih područja. Mi smo sad krenuli na zaštitu Vjetrenice pred UNESCO, a da bi to nastavili potrebno je prvo donošenje ovog Zakona”, kazala je Burić.