VIDEO  Otišao je, parking platio nije, a ni obišao tvornicu rajčica

Andrej Plenković,Mostar
Screenshot

Izaslanstvo Republike Hrvatske predvođeno Andrejem Plenkovićem danas je posjetilo Mostar gdje su u središtu grada, vozilima kojima su stigli, blokirali promet na dva sata. Nedavno uvedenu naplatu parking nisu koristili, jer je ona čini se samo za malu raju. 

Istovjetno radi i domaći HDZ, bilo da se radi o sjednicama Predsjedništva, zasjedanju HNS-a i ostalom. 

Osim Plenkovića u izaslanstvu je bilo i nekoliko ministara u Vladi RH, a svaki od njih je došao zasebnim autom.

Nakon što su ušli u zgradu HDZ-a kako bi obavili sastanke, vozila su ostala raspoređena po kolniku blokirajući promet, iako se u nesporednoj blizini nalaze brojna parking mjesta.
Dio njih je bio parkiran i na nogostupu pa su dodatno otežali normalno funkcioniranje i kretanje građana. 

Za vrijeme vladavine pokojnog gradonačelnika Ljube Bešlića, Mostar je dobio parking satove kao i u Zagrebu, te isti ili vrlo sličan sustav funkcioniranja naplate parking, pa je sigurno da bi se ministri i Plenković snašli, da im se snalazilo. Međutim izgleda da izaslanstvo Vlade RH ‘ne zna’ baratati domaćim automatima za parking. 

Za promet su bile blokirane dio ulice kneza Domagoja, te dio ulice Stjepan Radić (od doma HDZ, do kružnog toka kod zgrade Vlade HNŽ). 

Osim što nije platio parking u program Andreja Plenkovića nije bila i posjeta ‘tvornici’ rajčica u Kruševu, u koju je stranka ulupala stotine tisuća maraka da bi se otvorila, nakon što je od nje ruku digla Podravka. 

Inače, prolazi još jedna sezona rajčica, a da se u tvornici nije preradila nijedna povrćka, u Hercegovini zvana kavada.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.