Održana svečanost u povodu 25. objetnice Elektroprivrede HZ HB

JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar
Mnogobrojnim gostima iz političkoga, društvenog, crkvenog i poslovnog života obratili su se generalni direktor JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar mr.sc. Marinko Gilja i predsjednik Nadzornoga odbora Božo Perić.

Ovu smo godinu maksimalno radili na ostvarenju našega strateškog cilja, a to je izgradnja VE Mesihovina, prve vjetroelektrane u BiH. Završena je izgradnja pristupnih putova i platformi za kranove VE Mesihovina, kanala za polaganje interne kabelske mreže i završeno je polaganje kabela između vjetroagregata. Završen je kompletna montaža svih vjetroagregata VE Mesihovina. Završetak radova i puštanje u pogon VE Mesihovina očekuje se u proljeće 2018. godine. Ukupna investicijska vrijednost projekta je 81. mil. eura, naglasio je generalni direktor, Marinko Gilja.

O budućim poslovima generalni direktor je istaknuo pripremu izgradnje CHE Vrilo snage 66 MW, vrijednosti oko 90 mil. eura, koja se planira završiti do kraja 2023. godine.

Predsjednik Nadzornoga odbora Božo Perić zahvalio je radnicima Elektroprivrede na uloženom trudu i radu u 25. godina postojanja, a posebno braniteljima bez čije žrtve ne bi bilo ni ovoga poduzeća. Mnogi su radnici EPHZHB-a dali svoj život i na crtama bojišnice, ali i za vrijeme izvršavanja svojih poslova i zadataka u poduzeću.

Svečanost je uveličao kvartet Simfonijskoga orkestra Mostar, a nazočn su mogli pogledati isječak iz dokumentarnoga filma JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar u povodu 25. godina rada.