NAKON SALEMA SALEM Zašto dr. Guzin nije predsjednik Gradskog vijeća?

Salem Marić
Ilustracija

Mostar je jučer dobio liječnika dr. Marija Kordića za gradonačelnika, a Mostarci su priželjkivali još jednoga na čelu Gradskog vijeća – dr. Zlatka Guzina. Međutim, čelnik mostarske SDA Salem Marić nije voljan iz ruku ispustiti vlast očito boljemu, elokventnijem, manje opterećenom.

Marić je godinama surađivao i dijelio proračun s Ljubom Bešlićem, o čemu najbolje svjedoči i zvučni zapis – Što Salem kaže Ljubo potpiše, a gurao i bespravnu gradnju na lijevoj obali Mostara, te su u režimu „mahala“ nicali hoteli, a općepoznato je i da se nijedan posao ne može dobiti bez Hurdina amenovanja.

Mostarce je posebno šokirao u duelu sa SDP-ovim Armanom Zalihićem gdje otvoreno, kao na nekadašnjoj tepi kobajagi nudi sve da se ne izgubi Bošnjak gradonačelnik. Par metara viši od Salema, barem u ponašanju, dr. Guzin pak pokazuje posebnu kulturu pri ophođenju, ne trži u Vijeću, nego šalje Mostarcima pomirljive poruke, kakvih su željni.

U Gradsko vijeće došle su nove struje, osim Salema. Održala se, kroz dvije žene i građanska opcija. Od prvog dana, kada nam je izjavila "da joj ne pada na pamet biti ničija 18. ruka Boška Ćavar se održala. 'Komšićka, ovakva ili onakva' odbila je biti strpana u nacionalni tor i vraća vjeru da postoje opcije, koje se na kraju balade, nakon što uzmu glasove kao građanske, neće pretvoriti u nacionalne.  

Tu su i HRS-ovci od kojih se očekuje da, uz Našu stranku budu korektiv. HDZ i SDA poslali su nova svježa – lica, i zapravo u Mostaru će biti bolje, jer zadnji saziv Gradskog vijeća, pa ni odlazećeg Bešlića nije teško nadmašiti. Očekivati je pomak od svih, izuzevši Salema, koji je bio dio zastoja.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.