FOTO/VIDEO  NAJMASOVNIJI PROSVJED Zdravstveni djelatnici doveli supružnike i djecu pred Vladu HNŽ-a

zdravstveni djelatnici
hercegovina.info

Zdravstveni djelatnici iz Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) danas su se po tko zna koji put okupili pred zgradom Vlade HNŽ-a, ovoga puta u najvećem broju. Radi se o najmasovnijem prosvjedu do sada, na kojem se uz zdravstvene djelatnike nalaze i članovi njihovih obitelji, mahom djeca, koja su došla podržati roditelje u borbi za bolji životni standard i mrvicu veću plaću. 

Iz Vlade HNŽ su nešto prije samog prosvjeda javili kako su Goran Opsenica, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi, u ime Vlade HNŽ, i Ivica Anić, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika SKB-a Mostar, u ime Sindikata, potpisali usuglašeni tekst Protokola o vođenju pregovora radi zaključivanja granskog Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavca i radnika u oblasti zdravstva na području Hercegovačko-neretvanske županije.

Isto je potvrdio i Ivica Anić. "Vlada HNŽ i Sindikati su napokon usuglasili protokol. Ovo je emotivan trenutak za sve djelatnike. Nadamo se jednako tako da ćemo što skorije dogovoriti i kolektivni ugovor i dobiti ono što zahtjevamo. Štrajk se ne prekida i trajat će sve do potpisivanja kolektivnog ugovora", kazao je Anić, a u trenutku dok je davao izjave, prosvjedu se pridružilo još nekoliko vozila hitne pomoći koje su s upaljenim sirenama dale podršku sindikatima. 

Predsjednik Nezavisnog sindikata zdravstvenih radnika HNŽ, Dalibor Vuković, kazao je kako se radi o najvećem i najjedinstvenijem skupu zdravstvenih djelatnika HNŽ ikad, a  na koji su došli i članovi obitelji.

Potpisivanjem ovoga Protokola od strane predstavnika Vlade i Sindikata osigurani su potrebni preduvjeti za početak pregovaračkoga procesa s ciljem utvrđivanja konačnoga teksta Kolektivnog ugovora.

Prema istom, pregovarački timovi Vlade HNŽ i Sindikata obavit će pregovore s ciljem da se u roku od 20 dana, od dana zaključivanja Protokola, usuglasi tekst Kolektivnog ugovora s ciljem zaključivanja istog.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.