MOSTARSKO BEZVLAŠĆE Komisija amenuje sve građevinske radove, rupa odjednom od posebnog interesa za grad

Boška Ćavar
hercegovina.info

Boška Ćavar, stanarka Ulice kneza Domagoja, danas se ponovno obratila medijima povodom aktualne tematike oko rupe koja već mjesecima stoji raskopana, unatoč potpisanom rješenju od strane gradonačelnika Bešlića, prema kojem su organi trebali istu zatrpati.

"Ovo je samo jedan od primjera koji dokazuje kako SDA i HDZ itekako znaju surađivati kada su njihovi interesi u pitanju", rečeno je u uvodu.

Kako je rekla Boška Ćavar, Grad kao instrument u ovom procesu koristi Privremeno stručno povjerenstvo za prostorno planiranje i uređenje koje je "s radom" započelo nakon isteka posljednjeg saziva Gradskog vijeća u 2012. godini.

"Radi se o komisiji od pet članova i članica koja se koristi kako bi se legalizirala ilegalna gradnja u Mostaru. Zanimljivo je da su upravo ovu rupu i ovo dvorište naše zgrade proglasili posebnim interesom za Grad Mostar. Prema našim saznanjima, sada je u planu i garaža", ističe Ćavar koja dodaje kako stanari nemaju ništa protiv prizemnice koja je ucrtana u trenutnom urbanističkom planu, ali da neće podržati ništa van tih gabarita.

"Komisiju čine Mladen Čabrilo, Vjekoslav Tomić, Marinka Zovko, Zijad Hadžiomerović te Suad Hasandedić. Oni su dakle zaduženi da ne propadnu građevinske investicije u Mostaru za vrijeme bezvlašća i oni su odobrili da se ovdje gradi. Mi smo odmah podnijeli kaznenu prijavu Tužiteljstvu, SIPA-i i FUP-u te smo u proces uključili sva veleposlanstva i ključne institucije", navela je Ćavar.

Na kraju je istaknuto kako nisu zadovoljni suradnjom Gradske uprave sa građanima, prije svega je tu istaknula Marinu Deronjić, načelnicu Odjela za urbanizam "koja je uvijek na sastancima i nemoguće je porazgovarati s njom".

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.