Mostar: U pljački banke ranjena djelatnica

Naime, u utorak navečer, oko 17.40, dvije maskirane osobe upale su u poslovnicu Hypo Alpe Adria Bank u Ulici Stjepana Radića i odnijele oko 70.000 KM.

– Dvojica nepoznatih napadača upala su u poslovnicu banke, razoružali zaštitara i s njegovim pištoljem izvršili napad na djelatnicu, te otuđili više desetaka tisuća maraka novca. Pritom su ispalili hitac kojim su pucali u zaposlenicu banke koja nije pružala nikakav otpor. Iz banke su se pljačkaši uputili u nepoznatom pravcu – kazao je Srećko Bošnjak, glasnogovornik Uprave policije MUP-a HNŽ-a.

Prema njegovim riječima, policija intenzivno traga i poduzima druge mjere kako bi pronašla počinitelje ovoga drskog zločina počinjenoga u najužem središtu grada.

Ozlijeđena djelatnica Tea Manjgo (26), uz pretrpljeni šok, zadobila je lakše tjelesne ozljede.

– Ranjena djelatnica zadobila je prostrijelnu ranu kroz nadlakticu. Riječ je o lakšim tjelesnim ozljedama i smještena je na Odjelu traumatologije Sveučilišne kliničke bolnice Mostar – rekla je Ana-Marija Dedić, glasnogovornica SKB-a Mostar.

Inače, ovo je treća pljačka banke u posljednjih dvadesetak dana u Mostaru, pa se opravdano po mostarskim internetskim portalima i forumima otvorila rasprava što policija i zaštitarske agencije čine na zaštiti banaka i rasvjetljavanju počinjenih pljački?!

slobodna dalmacija