MOLITVA MAJKE Još se ne zna hoće li majka i kćeri iz Mostara biti izručene BiH

Molitva majke Hodak
Ilustracija hercegovina.info / Pixsell

Još nema informacije hoće li Hrvatska na traženje Bosne i Hercegovine izručiti majku i kćeri iz Mostara, koje su utočište pronašle u Zagrebu.

Prvostupanjski sud u Zagrebu donio je odluku da se majka i djevojčice iz Mostara moraju vratiti u Bosnu i Hercegovinu. U obrazloženju presude navedeno je da otac ima pravo na djecu, da obitelj ne smije biti razdvojena i sl.

Odvjetnik majke Zvonimir Hodak izjavio je za hercegovina.info da još teče petnaestodnevni žalbeni rok, a presudu Općinskog suda u Zagrebu ocijenio je skandaloznom. Po njemu je nepojmljivo da se majka i kćeri, sve tri državljanke Republike Hrvatske, moraju vratiti u BiH. O svemu će odlučiti Županijski sud u Zagrebu.

Odvjetnica oca nedavno je medijima u Hrvatskoj kazala da o slučaju ne može puno govoriti jer se radi o djeci. Ustvrdila je da se radi o ozbiljnoj odluci suda, i da se djeca moraju vratiti u Bosnu i Hercegovinu.

„Nalazom i mišljenjem utvrđena je manipulativnost majke i zbog toga je presuda takva kakva je“, ustvrdila je dodavši da djeca nedostaju ocu i jedva čeka da se sve završi, te da je majka manipulatorica. Zanimljivo je da se nije predstavila, već je u prilogu RTL-a navedena kao “odvjetnica oca”.

Podsjetimo, oca iz Mostara zastupa odvjetnički ured Muselimović. Sam Muselimović našao se u središtu skandala kada je u kolumni Večernjeg lista o slučaju pisao kao neutralan, premda zastupa oca, pa ga je majka prijavila i odvjetničkoj komori.

Podsjetimo, majka je pod profilom “Molitva majke” pisala da je njezin bivši suprug godinama psihički I fizički zlostavljao nju i kćeri, zatim kćeri i seksualno dok su bile za vikend kod njega. Djevojčice su to u više navrata i izjavljivale pred tužiteljima, uvijek ponavljajući isto.

Majka se u svojim pismima obraćala i Centru za socijalni rad, pa je kolona roditelja pred tom ustanovom ostavila tisuće plišanih medvjedića.  Identitet roditelja poznat je cijelom Mostaru, no imena glavnih aktera nikada nisu objavljena, zbog zaštite maloljetne djece.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.