FOTO  SLUČAJ 'MOLITVA MAJKE' BiH traži izručenje majke iz Mostara i njezinih kćeriju

molitva majke, rtl, roditelji
Facebook

Slučaj u Mostaru poznat kao „Molitva majke“ postao je tema medija i u Hrvatskoj. Majka već duže vrijeme s djevojčicama živi na nepoznatoj lokaciji u Hrvatskoj, gdje je pobjegla od oca djevojčica, za kojega tvrdi da je seksualno zlostavljao njihove kćeri. Bosna i Hercegovina sada traži od Hrvatske djecu natrag, a isto je odlučio i općinski sud u Zagrebu, javio je u vijestima RTL.

„Život s njim je bio pakao, i u trudnoći me znao udariti, baciti od pod. Po 10-15 dana ne bi dolazio kući, ja nisam imala pojma gdje je. Njegova majka je govorila da se sklonim od njega, da će nas uništiti“, ispričala je za RTL majka iz Mostara, koja je supruga u Bosni i Hercegovini prijavila za zlostavljanje djece.

Istaknula je da je sve počelo nakon razvoda, kada su kćeri oca viđale vikendima. „Došla je s vikenda jako uplakana, i plače kao što ni odrastao čovjek ne bi plakao kad izgubi nekog, jeca. Nakon što sam je istuširala ponovno sam joj namazala guzu jer je bila crvena. Rekla je da je peče. Grli me i govori 'meni tata nešto radi što se meni ne sviđa'“, ispričala je majka iz Mostara, koja je zaštitu od oca potražila u susjednoj zemlji. U Bosni i Hercegovini, kasnije i Hrvatskoj djevojčice su ispitane bezbroj puta. Nije im se vjerovalo, vještaci su tvrdili – majka ih je izmanipulirala. Razočarana majka za RTL je ponovila ono što je više puta objavila i u Facebook skupini Mostarske mame – obitelj njezina bivšeg supruga je previše imućna i moćna da bi se protiv njih borila.

„Oni idu s time da sam ja neka zla, bivša nevjesta koja želi njihov novac, koja hoće još novca, veću alimentaciju. Ma ja ne želim ništa, ako treba davat ću ja njemu alimentaciju“, ispričala je RTL-u majka.

Odvjetnica oca RTL-u se nije predstavila, a kazala je da o slučaju ne može puno govoriti jer se radi o djeci. Ustvrdila je da se radi o ozbiljnoj odluci suda, i da se djeca moraju vratiti u Bosnu i Hercegovinu.

„Nalazom i mišljenjem utvrđena je manipulativnost majke i zbog toga je presuda takva kakva je“, ustvrdila je. Odvjetnik majke Zvonimir Hodak kazao je da je odluka da se majka mora vratiti u BiH „na rubu pameti“, i da pripremaju žalbu općinskom sudu u Zagrebu i tužbu Ustavnom sudu BiH, dok odvjetnica kaže da djeca nedostaju ocu i jedva čeka da se sve završi, te da je majka manipulatorica.

Upitana što će biti ako županijski sud potvrdi odluku općinskog i ona se bude morala vratiti u BiH, majka kroz suze kaže da ne zna što će učiniti, al' ne može zamisliti da djeca opet idu u ruke onima koji su učinili što su učinili.

Podsjetimo, u Mostaru su zbog ovog slučaja održani prosvjedi. Kolona roditelja hodala je kroz Mostar u znak podrške majci. O slučaju su pisali i mediji, nikada ne navodeći imena glavnih aktera, premda su ona u gradu na Neretvi itekako poznato.