MISSION IMPOSSIBLE Dok se trenutni radnici bune, SKB Mostar zapošljava dodatni kadar

SKB Mostar - Sveučilišna klinička bolnica Mostar
hercegovina.info
Kako se navodi u natječaju, SKB Mostar traži dva doktora medicine u Centru za urgentnu medicinu i hitne prijeme, magistra farmacije u Službi za medicinsku opskrbu, te 38 medicinskih sestara, od kojih šest glavnih.

Glavne sestre potrebne su Kliničkom odsjeku za urološku onkologiju i rekonstruktivnu urologiju, Kliničkom odjelu za gastroenterologiju na Klinici, Odjelu za hematologiju, Odsjeku intenzivnog liječenja, te Stacionarnom odsjeku na Klinici za onkologiju i Kliničkom odjelu za endoskopsku hirurgiju.
 


Traže se medicinska sestra/tehničar u Centru za urgentnu medicinu i hitne prijeme, na Klinici za očne bolesti, na Klinici za kožne i spolne bolesti, na Klinici za kirurgiju, na Klinici za neurologiju, na Klinici za unutarnje bolesti s centrom za dijalizu, na Klinici za kirurgiju.

Potrebne su medicinske sestre i tehničari i na Klinici za psihijatriju, 2 izvršitelja, na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje, 9 izvršitelja, na Klinici za dječje bolesti 4 izvršitelja, na Klinici za infektivne bolesti 3 izvršitelja, na Klinici za unutarnje bolesti s centrom za dijalizu 3 izvršitelja, na Klinici za neurologiju 2 izvršitelja.

Natječaj je otvoren do 5. srpnja.

Podsjetimo kako je veliki broj ljekara i medicinskih sestra u posljednjih nekoliko godina napustio Bosnu i Hercegovinu, te zasnovao radni odnos u nekoj od Europskih zemalja. Zbog toga je u više navrata ukazivano na problem odljeva medicinskog kadra, koji bi mogao nedostajati BiH.

Istovremeno, medicinsko osoblje u Hercegovačko-neretvanskoj županiji preko sindikalnih organizacija ukazuje na to kako nisu zadovoljni položajem u kojem se nalaze, te ukazuju na moguće štrajkove, ali za sada od nadležnih institucija ne dolaze nikakve najave promjena, prenosi Klix.