FOTO  Mališani iz mostarskih vrtića obilježili "Dane kruha"

Dani kruha
hercegovina.info

Ustanova "Dječji vrtići" Mostar tradicionalno u listopadu obilježava "Dane zahvalnosti za plodove zemlje" koji se sa završnom aktivnošću nazivaju "Dani kruha". Tako je bilo i danas. S obzirom na sve okolnosti s pandemijom, današnji događaj organiziran je na otvorenom, na mostarskoj Šetnici. Vrtićki mališani izložili su svoje pekarske proizvode koje su pripremili zajedničkim snagama sa svojim tetama i roditeljima te su ih ponudili brojnim prolaznicima.

"Oduvijek se u našim vrtićima održavaju 'Dani kruha', no zadnjih nekoliko godina to radimo na Šetnici, osim prošle godine kada se ništa javno nije održavalo. Ove godine smo tu na vanjskom prostoru i kao što možemo vidjeti svi su se zaželjeli ovog događaja", kaže za Hercegovina.info Danijela Kegelj direktorica JU "Dječji vrtići" Mostar.

Djeca se kroz ove dane uče zahvalnosti i tradiciji.

"Nama je jako važno odgajati djecu kroz "Dane zahvalnosti za plodove zemlje", da budu zahvalni za ono što imaju, a i da imaju osjećaja za one koji nemaju. Također ih odgajamo da budu privrženi tradiciji te da cijene prirodu i planetu zemlju. Mislim kako zajedno s roditeljima radimo zanimljivu stvar koja je podržana od zajednice", kaže Kegelj.

Odaziv građana je dobar, a prikupljeni novac od prodaje proizvoda ide za obnovu knjižnog fonda.

"Cijeli dan zovu nas mediji, roditelji reagiraju, bake djedovi, svi su se odazvali. Listopad je mjesec knjige i mnoge europske zemlje ovu su godinu posvetile čitanju, mi ćemo stoga zarađeni novac usmjeriti obnavljanju knjižnog fonda u vrtićima te na taj način djecu poticati što više na čitanje. Svi ovi dani i ovo događanje imaju jednu duboku simboliku", zaključila je Kegelj.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.