KORDIĆ ZASUKAO RUKAVE Sastao se sa stanarima Bijelog brijega po pitanju ilegalne gradnje

KORDIĆ ZASUKAO RUKAVE Sastao se sa stanarima Bijelog brijega po pitanju ilegalne gradnje
Kordić i stanari

Predstavnici neformalne grupe građana okupljene oko inicijative „Stop nelegalnoj gradnji na Bijelom Brijegu“, jutros su se u Gradskoj vijećnici Grada Mostara sastali sa gradonačelnikom Mariom Kordićem te načelnicom Odjela za urbanizam Marinom Deronjić. Iako je tek preuzeo mandat, Kordić je već sada pokazao razumijevanje za aktualnu problematiku njegovih sugrađana.

"Tom priliku su gradonačelnika pobliže upoznali s problematikom, nepravilnostima i nezakonitostima oko novoizgrađenog stambeno-poslovnog objekta na Bijelom Brijegu. Zbog istog su kazneno prijavili Zdravka Čuljka i Ljubu Bešlića te inspektora Nebojšu Šarića.

Gradonačelnik Kordić se obvezao kako će u iduća dva tjedna napraviti niz sastanaka s odgovornim ljudima u procesu nakon čega će se organizirati zajednički sastanak kako bi se iznašlo zajedničko rješenje oko ovog gorućeg problema. Budući da je žalba stanara na drugostupanjskom organu Ministarstva graditeljstva HNŽ-a, po dobijenom rješenju žalbe će se i postupiti.

Zaključeno kako grad ima niz problema po pitanju ilegalne gradnje od kada ne postoji gradsko vijeće. Nakon dugo godina tapkanja u mraku, zahvalni smo novoizabranom gradonačelniku Kordiću na prijemu i uključivanje u problematiku te vjerujemo kako će ova praksa, kao i njen ishod, potaknuti i druge stanare u  Mostaru da se ohrabre u borbi za svoja prava i ljepši Mostar", stoji u priopćenju stanara okupljenih oko inicijativ "Stop neleglnoj gradnji na Bijelom brijegu".